Sobe Projesi 1 Yaşında

Güncelleme Tarihi:

Sobe Projesi 1 Yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 15:59

SOBE 1 YAŞINDA

Odunpazarı Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Bakım Hizmetleri Birimi olan “Sağlık Odunpazarı ile Evinizde” (SOBE) projesi 1’inci yılını doldurdu.
2014 Ağustos ayından itibaren yaptığı çalışmalar kapsamında toplam 10 mahallede sağlık taramaları ve ihtiyaç analizleri gerçekleştiren SOBE, çalışmalarına son olarak Emek Mahallesinde devam ediyor. 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi yaşlılara gıda, eşya, kıyafet ve tadilat konularında sosyal destek sağlayan SOBE, sağlık konusunda da tansiyon, şeker ölçümleri, doğru ilaç kullanımının takibi, hekime yönlendirme ve moral, motivasyon desteği sağlıyor.
BİN 600 YAŞLIYA ZİYARET
Bin 600’ün üzerinde yaşlıya ev ziyaretleri gerçekleştiren SOBE’nin, yardım ulaştırdığı yaşlı sayısı yaklaşık 300 kişiye ulaştı. SOBE tarafından 60’ın üzerinde muhtaç ve yalnız yaşlıya da periyodik olarak ev temizliği ve kişisel bakım hizmetleri sunuluyor. SOBE ayrıca belirli aralıklarla yaşlılara sosyal etkinlikler düzenleyerek, yaşlıların sosyal hayata katılımını ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!