Singapur Büyükelçisi'nden yatırım daveti

Güncelleme Tarihi:

Singapur Büyükelçisinden yatırım daveti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 13:24

Singapur Büyükelçisi'nden yatırım daveti

Haberin Devamı

MERSİN’i gelen Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Türk işadamlarını yatırım için ülkesine davet etti.
BüyükelçisiSelverajah, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çakacak, Türkiye ile Singapur arasında uzun yıllara dayanan dostane ilişkilerin bulunduğunu ve karşılıklı olarak gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler ile ilişkilerin daha da güçlendiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde 2014 yılı Ocak ayı içerisinde Singapur’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve aynı yıl Singapur Başbakanı Hsien Loong Lee’nin de Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Vali Çakacak, bu ziyaretler ile iki ülke ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyine çıkartıldığını söyledi. Singapur’un dünyanın en büyük 2’nci limanına sahip olduğunu  ifade eden Vali Çakacak, Mersin Limanı işletmeciliğinin iki ülkenin ortaklığında yürütüldüğünü bildirdi. 
Büyükelçi Selverajah da Singapur’un Türkiye’deki ilk yerleşik büyükelçisi olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerde son dönemde önemli mesafeler kat edildiğini aktardı. Türkiye’nin hem politik hem de ticari yönden stratejik bir ülke olduğunun altını çizen Selverajah, bu kapsamda iki ülke arasında Stratejik Ortaklık Antlaşması imzalandığı kuydetti.
Selverajah, Mersin’e uzun dönemli yatırım yaparak sahip oldukları bilgi ve tecrübeleri paylaşmak istediklerini dile getirdi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!