Siirt Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Büryan Kebabı

Güncelleme Tarihi:

Siirt Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Büryan Kebabı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 15:56

SİİRT'TE GECE SAATLERİNDE HAZIRLANARAK DAHA GÜN AĞARMADAN SATIŞA SUNULAN BÜRYAN KEBABINA HER GEÇEN GÜN TALEP ARTIYOR.

Siirt’te gece saatlerinde hazırlanarak daha gün ağarmadan satışa sunulan büryan kebabına her geçen gün talep artıyor.
Bir dönem tescil girişimi nedeniyle Siirt ve Bitlis arasında sahiplenmeye kadar varan tartışmaya rağmen büryan kebabı Siirt’te bir başka lezzetle hazırlanıyor. Bahçelievler Mahallesi Hükümet Caddesi’nde bir lokantada büryan ustası olarak çalışan Murat Kayaalp’ın hazırlayıp servis ettiği büryan kebabına sabah erken saatlerinde büyük rağbet gösteriliyor.
Büryan kebabının, geceleri özel kuyularda kuzu etinin pişirilmesiyle hazırlandığını belirten Kayaalp, sabah 05.00’te taze büryan yemek için lokantalara gelenlerin sayısında artış olduğunu, il dışından hatta ülke dışından arayıp büryan siparişi verenlerin olduğunu söyledi.
Siirt 56 Ürününü Araştırma Geliştirme Tanıtım ve Rehberlik Derneği Başkanı Vehip Emrah ise, son dönemde yapılan tanıtım faaliyetleriyle 16 ilde Siirt etiketi altında büryan kebabının satıldığını söyledi. Emrah ayrıca, Siirt’te de 10’u aşkın lokantada özel oluşturulmuş 3 metre derinliğinde ve 1 metre çapındaki kuyularda gece saat 02.00 sularında yakılan odun ateşinde 2 ile 3 saat, kemiklerinden sıyrılarak hazırlanan büryanın, Siirt mutfağının vazgeçilmez lezzeti arasında olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!