GeriSeyahat Sigara yasakları A.R.O.G. filmine konu oldu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sigara yasakları A.R.O.G. filmine konu oldu

Sigara yasakları A.R.O.G. filmine konu oldu

Rahşan affından sigara yasağına kadar pek çok konu hakkında espri yapan Cem Yılmaz’ın 11 milyon dolar bütçeli son filmi A.R.O.G. , 5 Aralık’da vizyona giriyor.

 

Aylardır merakla beklenen AROG filmi için geri sayım başladı. Cuma günü vizyona girecek filmi ilk kez sinema eleştirmenleri izledi. Kanyon’da düzenlenen özel gösterimde kahkahalar havada uçuştu. Filme şu sahneler damga vurdu:

 

FİLM, GORA gezegeninden dünyaya dönen Komutan Logar’ın, Arif karakteriyle karşılaşmasıyla başlıyor. Arif, “Hapisten nasıl çıktın?” diye soruyor, Logar ‘Dahşan affıyla’ diye yanıt veriyor.

 

LOGAR’IN Yontma Taş Devri’ne yolladığı Arif, maymunlarla tanışıyor. Sonra dinozorlarla karşılaşan Arif, don lastiğini sapan yapıp savaşıyor.

 

ARAGON kabilesi tarafından esir alınan Arif, kabilenin kurucusunu kurtarması şartıyla serbest bırakılıyor. Başarılı olunca da “Törelerimiz gereği ömür boyu et ve su ile ödüllendirildin” denilerek müka-fatlandırılıyor. Arif “Törede normalde adam öldürülüyor. Burada yaşatılıyor” diye cevap veriyor.

 

HASAN Kaçan, rakı ve sigara icat eden adam rolünde. Fakat sigaradan rahatsız olan mağara adamları, oylama yapıp “Kapalı alanda sigara içilmez” yasasını çıkarıyor.

 

ARİF, sakız yerine yanlışla Viagra içince çileli bir süreç başlıyor. Taş Devri’ndeki çirkin kadınlarla birlikte olmak istemeyen Arif, çareyi eski dostu Maymun Çiko’da buluyor. Sabah maymunla birlikte uyanan çift, Edip Akbayram’dan “Anama ana diyesin, babama baba diyesin. Sen bize gelin gelesin. Nerede kaldın nazlı gelin” şarkısını dinliyor.

 

KABİLELER arası çatışmayı önlemek için bir futbol maçı düzenleniyor. Maçta gol atan AROG ekibi sevincini ‘Yengeç Dansı’yla kutluyor. Filmde minik bir sahnede yer alan Rıdvan Dilmen yine tarihi kritiklerinden birini yapıyor.

 

 

Akşam / Emin Babacan

False