Sıcaktan bunalan köpekler hortumla serinletiliyor

Güncelleme Tarihi:

Sıcaktan bunalan köpekler hortumla serinletiliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 16:07

Sıcaktan bunalan köpekler hortumla serinletiliyor

Haberin Devamı

Mehmet YİRUN/ ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)-TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde belediyeye ait hayvan barınağında kalan köpekler, sıcak havalardan etkilenmemeleri için hortumla su sıkılarak serinletiliyor.
Çorlu Belediye Başkanlığı'na ait Hıdırağa Mahallesi'ndeki hayvan barınağında bulunan 250 köpek, 36 dereceye bulan hava sıcaklıklarından olumsuz etkileniyor. Hayvanların hortumla su sıkılarak serinletildiğini belirten Çorlu Belediyesi'nde görevli veteriner Hekim Ahmet Çavdar, "Belediyemize ait hayvan barınağında sıcaktan bunalan hayvanlarımızı yağmurlama yaparak serinletiyoruz. Onlarda gördüğünüz gibi kaçmıyorlar ve serinlemenin keyfini çıkartıyorlar. Şu anda barınağımızda 250 ile 260 hayvan bulunuyor. Burada bulanan hayvanların bir çoğu hasta ve tedavi gören hayvanlar. Belirli bir süre sonra hayvanlarımızı kısırlaştırdıktan sonra aldığımız yere bırakıyoruz" dedi.
ARAÇ ÇARPAN KÖPEK TEDAVİYE ALINDI
Öte yandan Çorlu’da bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği, bakımevinde tedavi altına alındı. Alipaşa Mahallesi Belediye Konutları mevkiinde yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu yaralanan sokak köpeği, vatandaşların ihbarı sonucunda olay yerine ulaşan barınak ekibi tarafından bakımevine getirildi. Veteriner Ahmet Çavdar tarafından yapılan tetkiklerin ardından arka bacağında kırık tespit edilen köpeğin tedavisine başlandı.
Köpeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından sahiplendirileceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!