SGK Personeline Diyabet Ve Koah Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

SGK Personeline Diyabet Ve Koah Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 11:16

SGK PERSONELNE DİYABET VE KOAH EĞİTİMİ VERİLDİ.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü ve 18 Kasım Dünya KOAH Günü etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından SGK çalışanlarına KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Diyabet hastalığı konularında eğitim düzenlendi.
Çanakkale SGK İl Müdürü Basri Tümsek, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kurum çalışanlarına KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve Diyabet hastalığı konularında eğitim düzenlendiğini söyledi. Düzenlenen eğitim de düzenli beslenmenin önemine değinen görevliler, "Sabah kahvaltısı, dengeli ve düzenli beslenme çok önemli . Öğünlerde dört ana besin gurubundan mutlaka alınmalı. Hazır ve açıkta satılan besinler ile gazlı içecekler tercih edilmemeli" dediler. Bunun yanı sıra KOAH’ın öneminde değinerek, “KOAH teşhisi alan kişilerin büyük çoğu halen sigara içen veya çok uzun süre sigara içmiş ve bırakmış kişilerden oluşmaktadır. Hastalık sinsi ilerlediği için ve sigara bağımlıları öksürük, balgam çıkarma gibi şikayetleri önemsemedikleri için doktora başvurmamakta, KOAH teşhisi konulduğu zaman hastalar akciğer kapasitelerinin önemli bir kısmını kaybetmiş olmaktadırlar” diyerek uyarıda bulundular.
İl Müdürü Tümsek, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarına vermiş olduğu eğitimden çok memnun olduğunu belirterek teşekkür etti. Halk Sağlığı Müdürlüğü Doktorlarından Çiğdem Şeker‘de verimli bir eğitim olduğunu belirterek katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!