GeriSeyahat Sezen angus eti yedi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sezen angus eti yedi?

Sezen angus eti yedi?

Sezen Aksu, gittiği kebapçıdan seçimini 300 dolarlık Angus etinden yana kullandı.

Sezen Aksu / Foto Galeri

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, önceki akşam yakın dostları ile İstanbul Etiler'deki Günaydın Kebapçısı'nda yemekte yedi. Kebapçı da buluşmalarına rağmen, Sezen Aksu ve dostları tercihlerini mekanın tam karşısında bulunan Steak House'a Arjantin'den getirilen Angus Steak adlı özel bir menüden yana kullandı. Gece bitiminde neşeli olduğu gözlenen Sezen Aksu, hakkında çıkan sahneleri bıraktığı yönündeki haberlere netlik kazandırdı.

NEDİR BU ANGUS ETİ?

Angus başlıca etçi sığır ırklarından biri. İskoçya kökenli... Dünyanın en lezzetli etlerinden birinin bu ırktan çıktığı belirtiliyor. Yurt dışında normal et 100, Angus eti ise 300 doları bulan fiyatlarla servis ediliyor.

NASIL PİŞER - NASIL YENİR?

Aberdeen Angus adlı sığır eti dünya çapında üne sahiptir. Bu sığır etinin bifteğinin tadına bakmalısınız. Kuzu ve koyun eti ise İskoçya’da giderek yaygınlaşmaya başlamış bir lezzettir. Dana etine rastlamak pek mümkün değildir. Etler genellikle çeşitli soslar ile servis edilir. En yaygın soslardan biri, soğan ve sarımsak kavrularak sote edilen bifteklere pişme zamanı yaklaştığı anda viski eklenmesiyle elde edilir. Izgara, fırında et ve yahni tipli güveçler de İskoçya’nın standart et yemekleri arasındadır.

 

False