Seyyar satıcının 'Gezi' tezgahı

Güncelleme Tarihi:

Seyyar satıcının Gezi tezgahı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 00:00

Başkent sokaklarında Gezi Parkı eylemleri devam ederken, seyyar satıcılar da gösterileri fırsata çevirdi. Alanlarda satılan ürünler arasında yok yok.

Haberin Devamı

Ankara’nın farklı noktalarında eylemler devam ederken, olayların ardından meydan seyyar satıcılara kaldı. Kızılay, Kuğulu Park, Bestekar Sokak, Tunalı Hilmi Caddesi mahalle pazarlarını andırırken özellikle, “5” liraya satılan gaz maskeleri ve deniz gözlükleri yok satıyor. Göstericilerin sembol olarak gördüğü ve “V For Vandetta” filmi ile tanınan beyaz yüz maskesi de en çok ilgi görenler arasında. Zabıtanın olaylar nedeniyle girmediği eylem alanlarında alıcı da satıcı da halinden memnun.

EYLEMCİYE SEÇENEK BOL

Kuğulu Park’ta toplanan vatandaşların seçeneği oldukça bol. Tunalı Hilmi Caddesi başında yoğunlaşan insan kalabalığının farkında olan seyyarlar en çok talep edilen ürünleri göstericilere sunuyor. Caddede yiyecek içecek olarak en çok pilav üstü nohut, ekmek arası köfte, midye dolma gidiyor. Bunun yanında Ankara gece hayatının vazgeçilmezi olan kokoreç de gösterici ve alanda görevli polislerin tercihleri arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

TİŞÖRTLER ALANA GİRDİ

Gezi Parkı eylemlerinin başlamasıyla birlikte eylemcilerin alacağı ürünleri iyi okuyan esnaf, alana çeşitli ürünlerle geliyor. Gaz maskesi, deniz gözlüğü, sprey ve maskeler yoğun olarak alanda bulunurken bu ürünler yerlerini tişört ve aksesuarlara bırakıyor. Aksesuvarlarda Atatürk imzası ile barış simgeli kolyeler bolca satılırken, Mustafa Kemal Atatürk imzalı ve Ankara temalı tişörtlerde yok satıyor.

VUVUZELA YOK SATIYOR

Güney Afrika Zurnası diye adlandırılan, Güney Afrika yöresine ait üflemeli bir çalgı olan Vuvuzela ise alanın gözbebeği durumunda. 2010 Dünya Kupası’nın da bir parçası haline gelen üflemeli çalgı alanlarda sesini duyurmak isteyen vatandaşların ilgisini işk günden itibaren çekmeyi başardı. Vatandaşlar, “Sesimizi elimize taş alarak ses çıkararak verirken, Vuvuzela’nın gücü aklımıza geldi. Artık herkes istediği kadar gürültü yaparak tepkisini gösterebiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!