Seyhan’ın tarihi kimliği masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Seyhan’ın tarihi kimliği masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 09:25

ADANA’nın merkez Seyhan İlçesi’nde yapılan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) eğitim toplantısında, kentin tarihi değerleri uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin dört bir yanından Tarihi Kentler Birliği’ne üye şehirlerin belediye başkanları, arkeolog ve sanat tarihçilerini ağırlayan Seyhan, bu kez ÇEKÜL Akademi’nin 2016 yılı bahar döneminin ilk eğitimine ev sahipliği yaptı. Seyhan Belediyesi’nin ev sahipliğindeki program, 30 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında ’Kültür Öncelikli Değişimde Seyhan’ konu başlığıyla yapıldı. Programa Samsun, Ordu, Mersin, Mardin Büyükşehir Belediyeleri, Yeşilhisar, Karapınar, Odunpazarı, Kartal, Çatalca, Ihlara, Bayraklı, İncesu, İncirliova ve Saimbeyli ilçe belediyelerinden 23 teknik uzman katıldı.

ÇEKÜL Akademi Koordinatörü Kibele Eren tarafından açılışı yapılan etkinlikte, ÇEKÜL Vakfı Kent Çalışmaları Koordinatörü Mimar Alp Arısoy katılımcıların atölye çalışması hakkında bilgi verdi. Seyhan Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekibi de sunum yaptı. İlk sunum ’Seyhan’ın Tarihi ve Kültürel Gelişimi’ konusunda KUDEB uzmanları Arkeolog Ümit Çakmak ve Şehir Plancısı Yakup Tatlı tarafından gerçekleştirildi. KUDEB Müdürü Murat Ulaş, Seyhan’ın tarihi kentten sanayi kentine, sanayi kentinden tarihi kente dönüşüm sürecini anlattı. KUDEB uzmanı Mimar İrem Yaycıoğlu da ’Seyhan’da kültürel, kentsel mirası koruma ve yaşatma çalışmaları’ hakkında bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, Seyhan’ın tarihi çevre sınırları içinde bulunan, Tepebağ kazı alanı ve çevresi, Ramazanoğlu Külliyesi ve Ulu Camii, Avukat Turan Arun Sokak, Suyolu / Taş Köprü, Döşeme Mahallesi, Büyük Saat Kulesi ve çevresindeki alanlar iki gün boyunca gezilerek, teknik inceleme yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!