İstanbul'da keşfedilmeyi bekleyen kahvaltı mekanları

Özellikle hafta sonu geldiğinde haftanın yorgunluğunu atmak için yapılacak en iyi aktivitelerden biri dışarda kahvaltı yapmaktır. İstanbul bu konuda bir hazine gibi… Seçeneklerin çok olması tercihlerimizide zorlaştırıyor. Klasik kahvaltı kültüründen uzak dört mekânı sizler için kaleme aldım.

Haberin Devamı

Ramazan Bingöl Et Lokantası

İstanbul’da  kahvaltı  konusunda  en fazla çeşitliliği bulabileceğiniz tek mekan diyebilirim. Kahvaltılık ürünlerin yanında envayi çeşit alternatif var. Kavurmadan ciğere, menemenden yumurta çeşitlerine kadar Türk kültürünün hakim olduğu lezzetleri mutlaka denemelisiniz. Yaz ve bahar aylarında çam ağaçlarıyla bezenmiş bahçesini tercih edip, kışın ise kapalı salonlarında kahvaltınızı doyasıya yapabilirsiniz. Hafta sonu gitmek isterseniz mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Esenler ve Ümraniye şubelerinde kişi başı sınırsız kahvaltı 75 TL.

İstanbulda keşfedilmeyi bekleyen kahvaltı mekanları


Çatalca Flamingo Köy

Flamingo Köy Instagramın popüler güzellerinden… Son zamanlarda adını sıklıkla duyuyoruz. Flamingo Köy, Çatalca’da yer alıyor. Temiz, sakin doğası ve özel çocuk oynama alanlarıyla özellikle çocuklu aileler için çok ideal bir adres. Hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu ise açık büfe kahvaltı hizmeti veriyor. Ördek, kaz, tavuk ve civcivlerin yer aldığı bir hayvanat bahçesi var. Hafta sonu rezervasyon almıyorlar. Hafta içi 09.00-13.00, hafta sonu 09.00-14.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kahvaltı kişi başı hafta içi 80, hafta sonu 100 TL.

İstanbulda keşfedilmeyi bekleyen kahvaltı mekanları

Haberin Devamı

Qarip Restaurant / Garipçe

Garipçe köyü İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağı küçük bir köy. Sarıyer’den araçla 10 km mesafade yer alıyor. İsterseniz kendi aracınızla isterseniz toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirden uzakta sessiz sakin, deniz kenarında ve şahane kahvaltısıyla bölgenin en iyisi Qarip Restaurant… Kahvaltıyı isterseniz açık büfe, isterseniz serpme şeklinde alabiliyorsunuz. Hem kahvaltılık ürün çeşitliliği hemde meze ve karışımlarıyla size farklı bir kahvaltı deneyimi sağlıyor. Kişi başı kahvaltı 65 TL.

İstanbulda keşfedilmeyi bekleyen kahvaltı mekanları

Çeşme Bazlama Kahvaltı / Nişantaşı

Haberin Devamı

Bir aile işletmesi olan kahvaltı evi,  ilk şubesini öncelikle Çeşme’de açtı. Çeşme’de gördükleri ilgiden sonra bir sonraki durakları İstanbul oldu. Nişantaşı’nda üç şube, Çeşme’de ise iki şubeyle hizmet veriyor. Özellikle reçel çeşitliğiyle kahvaltı menülerini daha da hareketlendiriyorlar. Sofranıza gelen ürünlerin hemen hemen hepsini kendileri yetiştiriyorlar. Sabah 09.00 ve 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kahvaltı kişi başı 70 TL.

 İstanbulda keşfedilmeyi bekleyen kahvaltı mekanları

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları