Londra'da kilo almanıza sebep olacak en tatlı 5 pastane

Gökkuşağı renklerindeki pastalar, bulutların üzerinde uçan dondurmalar, sanat eserini andıran cupcake'ler... Bunlar, Londra'da sizi bekleyen yaratıcı lezzetlerden yalnızca birkaçı! İşte valizimi toplayıp bir an önce Londra'ya gitmek için gün saymama neden olan en tatlı 5 Londra pastanesi…

Haberin Devamı

Londra seyahatimi planlarken ilk yaptığım şey, uzunca bir pastane listesi çıkarmak oldu. Çünkü Londra'da tadına bakılması gereken o kadar çok, yaratıcı ve leziz tatlı var ki...  renkli pastalar, sevimli cupcake'ler,  dondurmalar, her biri özenle hazırlanmış ekler çeşitleri ve daha neler neler...

Londrada kilo almanıza sebep olacak en tatlı 5 pastane

Çay saatini asla atlamayan İngilizler, çayın yanında hangi tatlıların iyi gittiğini çok iyi biliyor. İster salaş bir kafede olun ister 5 yıldızlı bir otelin restoranında, çay saatinde müthiş pastane ürünleriyle karşılaşacağınız kesin! Fakat yine de, seyahat planlarına mutlaka dahil edilmesi gereken 5 Londra pastanesine göz atmalısınız.

Haberin Devamı


1- Hummingbird Bakery

Büyük sabırsızlıkla beklediğim, gökkuşağı renklerindeki pastaların sahibi işte bu pastane: Hummingbird Bakery. Burasıyla ilgili kesin olan bir şey var, o da Londra'daki şubelerinden hangisine giderseniz gidin, içeri girdiğiniz anda o muhteşem koku sizi etkisi altına alacak.

Londrada kilo almanıza sebep olacak en tatlı 5 pastane

Gökkuşağı renklerindeki pastası, bizzat gökkuşağının kendisiyle süslü olan cupcake'leri, pek çok kişinin vazgeçemediği  tarifi gizli olan red velvet cake'i, ıslak kekleri ve sadece görüntüsünden son derece lezzetli olduğu anlaşılabilecek daha pek çok kek ve pasta, Londra'ya gitme sebebiniz olabilir! 

2- Milk Train

Seyahat planı yaparken sabırsızlığımı ikiye katlayan Londra tatlıcılarından biri de Milk Train oldu! Bulutlarla çevrili dondurmaları var desem... Külahı pamuk şekerle çevrili, üstü ise çeşitli şekerlemelerle süslü olan bu dondurmalarının yapılışını seyretmek bile insanı mest ediyor.

Londrada kilo almanıza sebep olacak en tatlı 5 pastane

Daha önce hiçbir yerde görmediğim bu Milk Train dondurmaları, adeta birer tasarım harikası olsa da, duble şekerli olması sebebiyle, bazılarının cesaret edemeyeceği kadar ağır bir tatlı.

Haberin Devamı


3- Peggy Porschen

Hem ambiyansıyla hem de pastalarıyla sizi büyüleyecek bir başka Londra pastanesi de Peggy Porschen. Pasta tasarımı alanında dünyaca ünlü olan Porschen'ı çay saatinde ziyaret etmeden dönmek olmaz. Pastanenin Barbie bebek evini anımsatan iç ve dış dekorasyonu ve bu ambiyansı tamamlayan, süslü püslü cupcake'leri gidip görmeye değer!

4- Gail's Artisan Bakery

Londrada kilo almanıza sebep olacak en tatlı 5 pastane

Çörekler, ekmek çeşitleri ve kahveler... Bu listedeki Londra pastanelerinden en iddiasız olanı Gail's Artisan gibi görünse de, bir kez deneyince unutamayacağınız lezzetlere sahip... Burası havuçlu keki, çörekleri ve nefis kahveleriyle sizin için de unutulmaz bir adres olabilir! 

Haberin Devamı


5- Melba at Savoy

Londra'nın meşhur otellerinden Savoy Otel'in giriş katında pastane olur da, gidilmez mi...Hem de birbirinden güzel ekler çeşitleriyle ün salmış bir pastane ise Londra pastanelerinden şiddetle önerilen Melba at Savoy'un popüler ürünü ekler, gerçekten de yaratıcı süslemeleri ve lezzetiyle etkisi altına alıyor. Fakat Fransız usulü eklerin yerinin ayrı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim!

Fotoğraflar: Ecem HEPÇİÇEKLİ 




İstanbul Hostellerinde yaşam

Yazarın Tüm Yazıları