Japonya'ya gitmek için 3 neden

Japonya’ya ilk seyahatiniz ise şimdiye kadar gördüklerinizi bir tarafa koymalısınız zira bu ada ülkesinin bambaşka bir dünya olduğunu belirtmekte fayda var. Özellikle mutfağı dünyada üçüncü sırada... Peki bu lezzetler neler ve Uzakdoğu'nun en şehvetli tapınaklarında nereler gezilmeli? İşte size Japonya gezi rehberi...

Haberin Devamı

1- Lezzetli yemekler

Japon mutfağı genellikle Türk damak tadına uygun olduğu söylenemez. Japonya mutfağı denilince insanların aklına ilk gelen sushi yani çiğ balık olur. Yalnız Japon mutfağı çorbasıyla, sıcak servis edilen dondurmasıyla, 'ramen' yani bir çeşit makarnasıyla çok çeşitli ve zengin bir mutfaktır. Unutmamak lazım ki, Japonya değil tüm Uzakdoğu'nun vazgeçilmezi olan pilav... Türklerin ekmek kültürü Japonların pilav kültürüyle eşdeğer. Sabah kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeklerinde hatta yaptıkları bazı tatlılarda bile pilav yiyorlar.

Japonyaya gitmek için 3 neden

Japonların da Türkler kadar fastfood tükettiğini söyleyebiliriz. Ancak japonların fast food kültürü bizden epey bir farklı. Japonların fast food anlayışı hamburger, patates değil. Tam tersi sokak yemeği olan ismi 'yoshinoya' olan biftek ve pilav... Yoshinoya ülkedeki en eski fast food zincirlerinden biri. Yoshinoya 1899’da Tokyo’daki Chou-ko balık marketinde kurulmuş ve 'Gyudon' adı verilen biftek ve pirinçli yemeğiyle ünlü olmuş. Soğan ve soya sosuyla hazırlanan bu muhteşem lezzet şuan da Japonların vazgeçilmez fast food'u sayılıyor. Japon fast food'u sadece ucuz olmakla kalmıyor, hem besleyici hem de lezzetli.

 

 

Haberin Devamı

Japon topraklarında, 14. yüzyıldan beri yenilen tek tatlı Manju... Sağlıklı olmasının yanında bir o kadar lezzetli. Japon mutfağının vazgeçilmez tatlısı olan Manju pirinç unu ve kırmızı fasulyeden yapılıyor. İçine konulan tatlandırıcı sosları sayesinde kırmızı fasülyenin tadı kesinlikle anlaşılmıyor.

Japonyaya gitmek için 3 neden

2- Büyüleyici Japon tapınakları

Kartposttallardan farkı olmayan Japon Budizm tapınakları, dünyanın en ihtişamlı tapınakları arasında yer alıyor. Çoğunlukla Japon tapınakları gölün çevresinde, Japon bahçesinin içinde yer alıyor. Tüm tapınakların girişinde arınacağınız bir çeşme var. Bu çeşmede el ve yüz yıkandıktan sonra o çeşmenin suyu içiliyor ve daha sonra tapınağın önüne gelip çanı çalıyorsunuz ve oradaki Tanrı'ya geldiğinizi haber veriyorsunuz. Daha sonra iki kere selam verip iki kere ellerinizi birbirinize çarpıp orada duran kutuya Japon bozukluk para atıyorsunuz. Para atmanın amacı şans getirdiğine inanmak. Tabi bunları Şinto veya Budistler yapıyor.

Haberin Devamı

Japonyaya gitmek için 3 neden

 

 

Japonyaya gitmek için 3 neden

3- Geleneksel Japon Otelleri 'Ryokan'

Geleneksel Japon konaklama hotellerinin ismi Ryokan'dır. Japonya'ya özgü bu oteller tek katlıdır. Ryokan'e vardığınızda sizi çay seremonisiyle karşılarlar. Tüm odalar Japon stiliyle döşelidir. Ryokanlarda Futon isimli yer yataklarında yatılır. Ryokan çalışanlarının kimonaları bile mevsimleri sembolize ediyor. Bir başka deyişle Ryokanlar yemesi içmesi, oturup kalkılması, çay seremoniler ve hamamları ile gerçek, egzotik Japon kültürünü temsil ediyorlar. Nezaket ve misafir ağırlama bu kültürün en önemli parçası. Ryokan otellerin fiyatı normal otellere göre daha uygun fiyatlıdır çünkü Ryokan oteller aile işletmesidir ve misafirperverliğe çok önem verir.

 

 

Haberin Devamı

Japonyaya gitmek için 3 neden

Ryokan kelimesi, geleneksel Japon hanlarına verilen genel bir isim. En eski Ryokan otel, Hōshi Ryokan Japonya'da 718 yılından beri yani yaklaşık olarak 1300 yıldır işletilen bir otel. Aynı zamanda en pahalı Ryokan oteli de sayılıyor. Bu otelde serbest kıyafetle dolaşma yasağı bulunuyor. Burada kalanlar, her odada her müşteriye göre değişik tasarlanmış, ipek kimonoları giymek zorundalar. Ayrıca bu otelde 4 saatte bir odaya yapılan ücretsiz yöresel japon tatlıları yeşil çay ile ikram ediliyor. Muhteşem bir ihtişama sahip olan otel, dışardan gelen ziyaretçilerin sadece fotoğraf çekip, çay seremonisine katılmalarına izin veriyor. Japonya'ya gitmişken bu eşi benzeri olmayan otele uğrayıp, yeşil çay eşliğinde harikalar fotoğraflar çekebilirsiniz.

Haberin Devamı

www.tgcaktepe.wordpress.com

Japonyaya gitmek için 3 neden

Yazarın Tüm Yazıları