GeriSeyahat İspanya Vize Ücreti 2022 - İspanya Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya Vize Ücreti 2022 - İspanya Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?

İspanya Vize Ücreti 2022 - İspanya Vizesi Masrafı Ne Kadar Ve Kaç Tl?

İspanya, gerek ekonomisi gerek coğrafi konumuyla pek çok insanın gezip görmek istediği ülkeler arasındadır. OECD (Ekonomik kalkınma işbirliği örgütü), Endeks çalışmalarına göre yaşanabilir güvenli ülkeler arasında kabul edilmiştir. İspanya, sağlık, yaşam tatmin dengesi ve güvenlik bakımından yüksek puanlı ülkeler arasındadır. İspanya vize ücreti 2022 – İspanya vizesi masrafı ne kadar ve kaç TL detayları ile derledik.

İspanya OECD ülkeleri arasında bulunmaktadır. Yaşam kalitesi, ekonomik durumu ve coğrafi konumu itibariyle cazibeye sahiptir. Turistlerin dünyanın her yerinden İspanya’yı görmek istediği bilinmektedir. Ancak vize ücretleri de merak edilmektedir. İspanya vize ücretleri kültür, sanat, eğitim ve keyif ziyaretleri için ayrı ayrı planlanmış bulunmaktadır.

İspanya Vize Ücretleri 2022

İspanya’ya turist olarak gidecek olanlar için vize ücreti 2022 yılı için 97 USD olarak belirlenmiştir. Danışmanlık hizmeti, sağlık sigortası, dilekçe ve form masraflarıyla birlikte 145 USD ye çıkmaktadır. İspanya vizesi alabilmek için öncelikle İspanya Büyükelçiliğinde bulunan İspanya Başkonsolosluğuna müracaat yapılması gerekmektedir. Schengen üyeleri arasında bulunan İspanya’ ya kısa süreli geziler için C tipi turistik vize uygulamaktadır. Bordo pasaport sahibi olanlar Schengen vize başvurusu yapabilirler.


İspanya Vizesi Masrafı Ne Kadar ve Kaç TL?

İspanya’ya turistik gezi planlayanların vize başvuruları, başvuru merkezleri aracılığıyla ya da doğrudan İspanya Başkonsolosluğuna yapılabilmektedir. Başvuru yapanın banka hesabında en az 4.000 TL bakiyesi olması istenmektedir. Ayrıca Kovid -19 gereğince sağlık belgeleri ile T.C Dışişleri Bakanlığı seyahat kapsamı incelenmesi gerekmektedir. 2022 yılı başvuruları 7 ile 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Başkonsolosluk ilave belge talebi ya da yoğunluk durumuna göre farklılık olabilmektedir. Vize ücreti 2022 yılı için 97 USD olarak belirlenmiştir. Fakat danışmanlık, sigorta vs. ek ücretlerle birlikte 145 USD ye kadar çıkmaktadır.

False