GeriSeyahat Çekya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çekya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çekya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Çekya aile birleşimi vizesi Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesidir. Uzun süreli ulusal vize türüne Çekya aile birleşimi vizesi denmektedir. Bu vize hamile olan kişilerin Çek Cumhuriyetinde ikametgah eden eşi ve diğer çocuklarıyla birlikte ikamet etmesine olanak sağlamaktadır. Çekya aile birleşimi vizesini almak için VFS Global ve diğer aracı kurumlardan başvuru yapılamadığını bilmek gerekir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

 Bireyler Çek Cumhuriyetinde ailesiyle birlikte yaşamak için Çekya aile birleşimi vizesini almak zorunda kalabilir. Bu vizeyi alma süreci gerekli evrakların tamamlanmasının ardından başvuru işlemlerinin sonucu beklemekle devam eder. Evrak işlemlerinden sonra vizenin çıkma süresi de belirli bir zamanı gerektirmektedir. 

 Çekya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Çekya aile birleşimi vizesi almak için ilk olarak başvuru yapmak gerekmektedir. Bu başvuruyu ise Çek Cumhuriyeti'nin Türkiye'de bulunan dış temsilciliklerinin web sitesi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Bu web sitesinden online randevu talebinde bulunmanız gerekmektedir. 

 Burada söz konusu olan çiftler Türkiye ülkesinde veya Çek Cumhuriyetin de aile bağı ile bağlanmış olabilir. Yani çiftlerden biri Çek diğeri ise Türk vatandaşıdır. Birleşme için Türk olan vatandaşın uzun süreli Çekya aile birleşimi vizesini alması gerekmektedir. 

 Çekya aile birleşimi vizesi D tipi vize türüdür. Yani uzun süreli bir vize çeşididir. Başvuru İstanbul’da yer alan Çekya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na ya da Ankara’daki Çek Büyükelçiliği’ne doğrudan yapılabilir. Evraklar bu resmi kuruma teslim edilir.

  Kişi başvuru tarihine kadar evraklarını tamamlar. Sonrasında ise parmak izi işlemi için randevu alması gerekir. Vize harcı ödemesi de yapılır. Sonrasında bekleme sürecine geçilir. Bu bekleme sürecinde kısa süreli vizeyi alarak Çek Cumhuriyetin de ailenizle zaman geçirebilirsiniz.

  Vize çıkma işleminden sonra Çek Cumhuriyeti’nin yabancılar şubesi bölümünden uzun süreli oturma kartı alınır. Burada önemli olan bu vize türünü alabilmek için hangi evrakların gerekli olduğunu bilmektir.

  Çekya Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  Çekya aile birleşimi vizesi için sadece Türk vatandaşının değil Çek Cumhuriyetinde yaşayan diğer aile üyelerinin de ayrı hazırlaması gereken evrakları bulunmaktadır. İşte Çekya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar şöyle sıralanmaktadır:

 Nüfus kağıdı 

Pasaport

Vatandaşlık belgesi 

Kira kontratı veya tapu 

Evlilik kayıt örneği 

Davetiye 

Maaş belgesi 

Biyometrik özellikte 2 adet fotoğraf 

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

 Sağlık raporu 

Sağlık sigortası 

İkametgah belgesi 

Vize başvuru formu 

Adli sicil kaydı 

Çekya Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Çekya aile birleşimi vizesi almak belirli bir sürece bağlıdır. Bu süreç tamamlandığında vizenin çıkması yani onaylanması beklenmektedir. Başvuru yapıldıktan ve evraklar tamamlandıktan sonra parmak izi işlemi yapılır. Bu işlemlerin arkasından da bir hafta ile on gün arasında Çekya aile birleşimi vizesinin çıkması beklenmektedir. Ek istenen evraklar ya da orijinal istenen evraklar dolayısıyla sürede uzamalar olabilmektedir. Aynı zamanda parmak izi işlemi için de ayrı bir randevu tarihi alınması gerekmektedir. Tüm bunlar düşünüldüğünde bu tür bir vizeyi almak için en az 1 ay öncesinde başvuru işlemlerine başlamanız gerekmektedir.

False