GeriSeyahat Bulgaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bulgaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bulgaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bulgaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Bulgaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Bulgaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Bulgaristan vize istiyor mu istemiyor mu merak edilen ve sık sık internetten üzerinden araştırılan ülkelerden biridir. Özellikle Türkiye'den Bulgaristan'a seyahat edecek olan kişiler tarafından vize istenip istenmediği araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Bulgaristan hakkında vize isteyip istemediğini öğrenebilir ve gerektiğinde bu bilgileriniz ile rahatlıkla hareket edebilirsiniz. Bulgaristan vize istiyor mu? Türkiye'den Bulgaristan'a seyahat için vize almak gerekiyor mu merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Bulgaristan 180 gün içerisinde 90 güne kadar seyahat edecek şekilde bir seyahat olması halinde Türkiye'den vize istemez. Aynı zamanda 30 güne kadar olan seyahatler için hizmet pasaportu olan kişiler ile diplomatik pasaportu olan kişiler de vizeden muaftır.

Bulgaristan Vize İstiyor mu?

Bulgaristan'ın vize isteyip istemediği merak edilen konulardan biridir. Özellikle ülkemizden Bulgaristan'a seyahat edecek kişiler vizeye ihtiyaç olup olmadığını araştırmaktadır. Bulgaristan, 180 günü içinde toplam 90 güne kadar olan seyahatler için ülkemiz vatandaşlarından herhangi bir vize istemez. Fakat 90 günü aşkın seyahatler için vize zorunluluğu vardır ve bunun için de Bulgaristan Konsolosluğuna başvurmak ve Bulgaristan vizesi almak gerekir. Aynı zamanda diplomatik pasaportu ve hizmet pasaportu olan kişilerden de 30 günü aşmamak kaydı ile yapılan seyahatlerde vize istenmez.

Türkiye'den Bulgaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Bulgaristan'a seyahat ederken vize gerekip gerekmediği merak edilen konulardan biridir. Bulgaristan, 180 gün içinde 90 günden fazla olmamak kaydı ile yapılan seyahatler için kişileri vizeden muaf tutar. Yalnızca 90 günden fazla olan seyahatler için kişilerden vize talep edilir. Bu kişilerin yolculuktan önce Bulgaristan Konsolosluğuna gitmeleri ve kendilerine Bulgaristan vizeleri çıkarmaları gerekir. Bu sayede daha kolay bir yolculuk geçirmek mümkündür.

False