GeriSeyahat Belçika Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Belçika Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Belçika Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Belçika konsolosluk randevusunu Türkiye'de yetkilendirilmiş seyahat acentelerinden ya da ofislerden alabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra tarih ve saatiniz geldiğinde hazırladığınız evraklar ile konsolosluğa gidebilirsiniz. Belçika konsolosluğu tüm işlemler için randevulu bir sistem uygulamaktadır. Belçika konsolosluk randevusunu nasıl ve nereden alacağınız ile beraber ücretinin olup olmadığı hakkında tüm detayları derledik.

 Belçika konsolosluk randevusu için ofisler ya da seyahat acenteleri bir ücret talep edebilir. Fakat bunun için konsolosluğa herhangi bir ücret ödemezsiniz. Konsolosluğa yalnızca yapacağınız işlemlerin ücreti varsa ödeme yaparsınız. 

 Belçika Konsolosluk Randevusu Nasıl Alınır? 

 Belçika konsolosluk randevusunu Belçika Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan ofislerden almak mümkündür. Bu ofisler Bodrum, İstanbul, Antalya, Ankara ve Gaziantep'te bulunur. Başvuruda bulunmak için mutlaka randevu almak gerekir. 

 Randevu yoğunluğu genelde tarihlere göre değişir. Eğer yoğunluk varsa ve sizin randevu almanız gerekirse yetkili ofislerden VİP isteyebilir ya da erken saat randevusu alabilirsiniz. Bunun için acenteler ve yetkili ofisler sizden daha farklı bir ücret talep edebilir. Randevu gün ve saatinde mutlaka konsolosluğa gitmeniz ve oradan sıra numarası almanız gerekir. 

 Sıranız geldiği zaman hazırlamış olduğunuz belgeleri yetkililere verebilir ve işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Eğer evraklarda eksiklik olursa size bildirilir ve kısa süre içinde tamamlamanız istenir. En son biyometri yani parmak izi taraması yaparak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

 Nereden Alınır? 

 Belçika'ya seyahat edecekseniz öncelikle vize almanız gerekir. Belçika seyahati gerçekleştirecek olan kişilerin vize başvurusu için randevu alması gerekir. Kısa süreli Belçika vize başvurusunu Belçika vize başvuru merkezlerinden gerçekleştirebilirsiniz. Randevuları internet üzerinden de almanız mümkündür.

  Belçika'dan uzun süreli vize almanız gerekirse Belçika temsilciliklerine başvuru yapmak gerekir. Bu randevuları ise yine Belçika temsilcileri ile iletişime geçerek alabilirsiniz. Eğer randevu aldıysanız randevu saatinden daha önce konsoloslukta olmanız önemlidir. Sıranız geçtiğinde orada olmazsanız yeniden randevu almanız istenebilir. Randevu tarih ve saatinizi mutlaka takip edin ve gerekli saatte konsoloslukta olun. 

 Randevu Almak Ücretli mi? 

 Belçika vize başvurusunu vize başvuru merkezlerine yapabilirsiniz. Türkiye'de yetkilendirilmiş acentelerden de konsolosluk randevusu almak mümkündür. Randevu aldıktan sonra bu tarihi ve saati beklemeniz gerekir. Ancak bu süreye kadar tüm belgeleri hazır bulundurmanız da önemlidir. Hazırlamış olduğunuz belgeleri randevu saatinizde yetkili kişilere vermeniz gerekir. 

 Randevu tarihinde konsoloslukta biyometrik parmak izi de vermeniz gerekir. Randevu tarihiniz için vize başvuru merkezine vize harç ücretinizi de ödemeniz gerekir. Bu ödemeyi yalnızca nakit olarak yapabilirsiniz. Randevu haricinde başvuru gerçekleştirmek mümkün olmadığından gerçekleştirilecek olan işlemler için randevu olması önemlidir. 

 Belçika Konsolosluğuna Randevu Saatimde Gitmezsem Ne Olur? 

 Belçika Konsolosluğu yalnızca randevu ile başvuru ve işlem yapmaktadır. Bu nedenle herhangi bir işlem ya da başvurudan önce yetkili ofislerden randevu almak gerekir. Eğer randevu saatinizde konsoloslukta olamayacaksanız mutlaka öncesinde iptal ettirmeniz ya da saat ve tarihi değiştirmeniz gerekir. Eğer bunu yapmazsanız konsolosluk tarafından bir sonraki randevunuzda problem çıkarılabilir. 

False