GeriRotalar Bedri Rahmi koyu nerede, nereye bağlı? Bedri Rahmi koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bedri Rahmi koyu nerede, nereye bağlı? Bedri Rahmi koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Bedri Rahmi koyu nerede, nereye bağlı? Bedri Rahmi koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'nin en güzel koyları Ege bölgesinde bulunmaktadır. Bu koylar doğal güzelliğin deniz ile birleştiği bir konumda olmasından dolayı turistler tarafından tercih edilen tatil mekanları olmaktadır. Koylardan bazıları doğal güzelliğin yanında tarihi güzelliklere de sahip olmaktadır. Bedri Rahmi koyu da gezilip görülmesi tavsiye edilen koylardan biri olmaktadır. Peki, Bedri Rahmi koyu nerede? Nereye bağlı? Bedri Rahmi koyuna nasıl gidilir detayları ile derledik.

Bedri Rahmi koyu hem tarihi hem de doğal güzelliklerin bir arada olduğu bir koy olarak ifade edilmektedir. Antik Likya kral mezarlarının bulunduğu bu koy görenleri hayrete düşürecek özelliklere sahip olmaktadır.

 Bedri Rahmi Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Bedri Rahmi koyu ya da diğer adıyla Taşkaya koyu Muğla il sınırları içinde yer almaktadır. Bu koy Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek beldesinde yer almaktadır. Adını ünlü ressam Bedri Rahmi'den alan koyun hikayesi bu ressamın bu koyun kuzeyinde yer alan bir kayaya içinde 6 farklı hayvanın olduğu bir balık resmini çizmesiyle bu şekilde anılmaya başladığı belirtilmektedir. Koy içinde yer alan bir tatlı su kaynağı da koyu gezen teknelerin uğrak yerlerinden biri olarak ifade edilmektedir. Bedri Rahmi koyu çam ve zeytin ağaçları ile yeşil ve mavinin tonlarının bir arada olduğu güzel bir koy olmaktadır.

 Bedri Rahmi Koyu Nerede?

 Bedri Rahmi koyu Muğla ilinde bulunmaktadır. Pek çok koya sahip olan Muğla ilindeki Bedri Rahmi koyu Fethiye ilçesinin Göcek beldesinde bulunmaktadır. Suyunun rengi ve berraklığı ile ünlü olan bu koy özellikle dalış yapmayı sevenlerin tercih ettiği alanların başında gelmektedir.

 Bedri Rahmi Koyu Ücretli mi?

 Bedri Rahmi koyuna giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Konaklama ve yeme içme mekanlarının çok fazla olmadığı bu koyda yat kiralayarak deniz turu yapmak mümkün olmaktadır.

 Bedri Rahmi Koyuna Nasıl Gidilir?

 Bedri Rahmi Koyuna gitmek için Fethiye ilçesine giderek oradan Göcek beldesine kalkan servislere binmek yada özel araba ile levhaları takip ederek koya ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu koya deniz yolu ile de ulaşılabilmektedir. Hava yolunu kullanarak Dalaman İlçesine gelerek Göcek beldesine geçmek de tercih edilen ulaşım yollarından biri olmaktadır.

 Bedri Rahmi Koyunda Neler Yapılır?

 Bedri Rahmi Koyu turkuaz rengi suyu ve tarihi kalıntıları ile gelenleri cezbetmektedir. Koyda yer alan Kyra Antik kenti tarihe ilgi duyanların dikkatini çekecek özellikte olmaktadır. Bu koyun etrafında Bizans döneminden kalma kaya mezarları ve lahitler yer almaktadır. Bu koya gelenlerin Bedri Rahmi Eyüpoğlu tarafından çizilmiş olan balık resmini mutlaka görmeleri önerilmektedir. Koya adını veren bu resimde gizlenmiş halde 6 adet hayvan bulunmaktadır. Tekne turlarına katılarak farklı iskelelerde yemek ve dinlenme molası vermek mümkün olmaktadır.

 Bedri Rahmi Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Bedri Rahmi koyu eğimli ve dik yamaçlara sahip olsa da kamp yapmak mümkündür.

False