GeriSeyahat Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Sevgililer Günü’nü nasıl geçirmek isterdiniz? Venedik kanallarında gondolda romantik müzikler eşliğinde mi yoksa Brugge’ün çikolata kokulu sokaklarında mutluluk sarhoşu olarak mı? Eyfel Kulesi’nin tepesinde minik bir buseyle başlayan bir gece mi yoksa Prag’da sıcacık şöminenin karşısında bolca sohbet ederek mi? İşte Avrupa’nın en romantik kentlerinde Sevgililer Günü önerilerimiz...

GONDOLDA AÅžK BAÅžKADIR

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

İtalya,Ca’Pisani, Venedik

 

‘Kanallar Şehri’ olarak da bilinen Venedik’in romantik dokusu, bu kanalların üstündeki gondolların yarattığı görsellikten geliyor. Herkesin hemfikir olduğu gibi aşk, çizgili kıyafetli bir gondolcunun yüreğinden dökülen ‘O Sole Mio’ şarkısının melodilerinde, beraberce duygulanabilmektir bazen. Gondolda başlayan aşk, Dorsoduro bölgesindeki Ca’Pisani’de sonsuzluğa kavuşuyor. Burası, 14’üncü yüzyıldan kalma mimarisine hiç dokunulmadan, 1920’lere ait orijinal mobilyaların kullanılmasıyla Art Deco etkileriyle harmanlanarak günümüze kadar gelmiş tipik bir Venedik konağı. Aynı zamanda şehrin ilk tasarım oteli. Otelin birbirinden farklı dekora sahip 29 odası, bir de küçük restoranı bulunuyor. San Marco Meydanı 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde. (Çift kişilik konaklama 460 TL, capisanihotel.it)

 

HOŞGÖRÜ ŞEHRİNDE AŞK

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Hollanda,Hotel V Frederiksplein, Amsterdam

 

Eski kent merkezi boyunca, su kanalları arasında yapılan romantik gezintilerle, kendinizi şehrin en cezbedici aşk romanlarının başkahramanı gibi hissedeceksiniz. Romantik kanal gezisinin ardından, günbatımında Hotel V Frederiksplein’a doğru sevgilinizle yapılan sarmaş dolaş yürüyüş, aşkınızı her daim canlı tutmanızı sağlayacak. Eski kent merkeziyle yeni yeni ünlenen De Pijp bölgesi arasında bulunan 48 odalı otel, zarif ve gösterişli yapısıyla Hollanda’ya özgü yeni bir tarzı benimsemiş. Gri ve siyah tonlarının tercih edildiği odaların her biri farklı bir şekilde dekore edilmiş. Şehrin keşmekeşine karışarak, canlı ve romantik bir hafta sonu kaçamağı isteyenler için ideal mekân. Heineken Experience Müzesi 650 metre uzaklıkta, Van Gogh Müzesi ve Rijksmuseum Otel’in çok yakınında. (Çift kişilik konaklama 460 TL, hotelvfrederiksplein.nl)

Kıbrıs’ta Uçak Biletleri, Konaklamalar Dahil Paket Tatil İçin Tıkla

MASALLARA KONU OLAN AÅžK

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Çek Cumhuriyeti,Le Palais Art Hotel, Prag

 

Ortaçağdan beri Avrupa’nın kalbi kabul edilen masallar şehri Prag, ‘Altın Şehir’ olarak da biliniyor. Karl Köprüsü’nde yüzünüze hafifçe dokunan kar taneleriyle irkilen ruhunuz, Le Palais Art Hotel’de şömine kenarında sevgilinizle yaşayacağınız romantik dakikalarınızla ısınacak. 1841 yılında inşa edilen 72 odalı otel, şaşaalı duvar boyaları ve tarihi mermer kaplamalarıyla unutulmaz bir etki yaratarak, Belle Époque mimarinin en göz alıcı örneklerinden biri olmuş. İç tasarımında barok ve modern çizgilerin karışımıyla, konfor ön planda tutulmuş. Otelde, gurme restoranı Le Papillon’a ek olarak ayrıca konuklar için ücretsiz hizmet veren fitness ve sauna olanakları, buhar banyosu, aromatik duşlar ve sağlık havuzu bulunuyor. Wenceslas Meydanı ve Prag Ulusal Müzesi 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde. (Kahvaltı dahil çift kişilik konaklama 610 TL, lepalaishotel.eu)

 

GEÇMİŞTEN GELEN AŞKIN BÜYÜSÜ

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Belçika,The Pand Hotel, Brugge

 

Ortaçağ kenti Brugge, Avrupa’nın hem en güzel hem de en romantik şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tadına doyum olmayan yüzlerce çeşit Belçika birasını yudumlarken, kalpten kalbe giden yolu enfes çikolatalar eşliğinde keşfederken, gerçek aşkın mutlulukla bir ilgisi olduğunu anlayacaksınız. Bu mutluluğu yaşarken de, 18’inci yüzyılda özel bir malikâne olan, şimdilerdeyse Ralph Lauren kumaşlar, antika ve sanat eserleriyle dekore edilen 26 odasıyla hizmet veren The Pand butik otelinde konaklayabilirsiniz. Brugge kent merkezindeki otel, Dyver rıhtımı ve kanallara 35 metre, Groeningemuseum’a 250 metre uzaklıkta. Tarihi Markt Meydanı, Burg Meydanı ve çeşitli müzelere birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde. (Çift kişilik konaklama 640 TL, pandhotel.com)

 

ÂŞIKLAR ŞEHRİNDE UNUTULMAZ ANLAR

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

Fransa,Hotel des Grands Hommes, Paris

 

Eyfel Kulesi’nin tepesinde minik bir buseyle başlayan gece, Jardin des Tuileries’de sarmaş dolaş yürüyüşlerle devam ederek dünyanın en romantik şehrinde, sevgilinizle unutulmayacak anlar yaşamanıza vesile olabilir. Paris’in Latin bölgesinde bulunan 31 odalı Hotel des Grands Hommes, 1919’da sürrealist şair ve yazar  André Breton’a ev sahipliği yapmış bir butik otel. Neo-klasik motifler ve eski gravürlerin kullanıldığı, barok detayların hissedildiği 18’inci yüzyıldan kalma bu otelde, 21’inci yüzyılın konfor ve rahatlığıyla, krallara yaraşır bir konaklama imkânı sunuluyor. Panthéon’un görkemli yapısının hemen yanında konumlanmış otelden, Jardin du Luxembourg birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde. (Çift kişilik konaklama 750 TL, hoteldesgrandshommes.com)

Â

Avrupa’nın en romantik kentlerinde hesaplı konaklama

YAZ GELSÄ°N MAKYAJI | MAKYAJ SIRLARI

False