GeriSeyahat Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk!

Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk!

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi İpek Köse (21) öğrenci değişim programıyla gittiği Asya Kıtasını dans ederek dolaştı. Gezdiği yerlerde dans ederken çektiği videoları sosyal medyada paylaşan İpek Köse “İyi ki ailem kız başına ne işin var oralarda dememiş de beni yollamış” diyor.

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tam burslu okuyan ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki İpek Köse, Ankaralı emekli bir anneyle babanın ikinci çocuğu. İstanbul’da bir öğrenci yurduna yerleşen İpek Köse hayallerini süsleyen Asya kıtasındaki  Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne öğrenci değişim programıyla kabul edildi.

Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk


GÜNLÜĞÜ 10 LİRALIK YERDE KALDIM

Hong Kong yolculuğunun 17 saat sürdüğünü anlatan İpek Köse, “Tabi o kadar uçup sadece Hong Kong’u görmek olmazdı! Bir kere gezmenin tadına varınca zaten insan kendini durduramıyor. Sırt çantamla günlüğü 10 liralık hostellerde kalarak Japonya, Güney Kore, Filipinler, Çin, Macao, Hong Kong, Vietnam, Kamboçya, Tayland ve Çekya’yı gezdim.


 

Gerektiğinde az yedim, havalimanlarında uyudum. Ama eminim ki çok paralar harcanarak yapılan tatillerden daha çok şey keşfettim” diyor.

YAŞITLARIMA İLHAM OLMAK İSTİYORUM

Gezmenin yanı sıra dans etmeyi de çok seven İpek Köse, “Kendimi bildim bileli dans eğitimi aldım. Beş ayımı tamamen farklı bir kültürle geçirirken dansı unutmam olmazdı. Güney Kore’ye gittiğimde hayran olduğum ‘1 Million’ adlı dans okulundan dersler aldım. Anlayacağınız bu iki tutkumu olabildiğince birleştirmeye çalıştım.


Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk


Video çekmek, Uzak Doğu serüvenimin son büyük gezisine başlamadan aklıma geldi. Telefon kamerasıyla sokakta insanların arasında kimi zaman utanarak, kimi zamanda o tanımadığım insanları dahil ederek dans edip bu videoyu oluşturdum. Belki benim yaşımda olup gezmek isteyen ama cesaretini toplayamayan özellikle de kız arkadaşlarıma ilham olur diye düşündüm” diye anlatıyor.

Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk


EN BÜYÜK DESTEK AİLEDEN

Dünyada gezdiği yerlerde düz bir fotoğraf yerine dans eden ilk Türk kızı olduğunu söyleyen Köse, “İyi ki ailem kız başına ne işin var oralarda dememiş de beni yollamış.


Keşfedilecek çok şeyin olduğunu ve gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor bir şey olmadığını öğrendim. Evet hayat her zaman pembe değil ve hatta çoğunlukla karanlık ama bunu güzelleştirmek bizim elimizde.

Asya’yı dans ederek gezen çılgın Türk


Özellikle yirmili yaşlardaysanız, içinizi keşfetme heyecanı kaplıyorsa, dans etmek ve seyahat etmekten keyifli ne olabilir! Gelecek kaygısı çeken, tüm arkadaşlarımın da benim gibi yola çıkmalarına yardım etmek istiyorum. İlerleyen günlerde de daha çok keşfetmek, bu tarz videoları çekmek ve böylece daha çok insanı cesaretlendirmek istiyorum” şeklinde konuştu.

False