GeriSeyahat Alaçatı’da yaz devam ediyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alaçatı’da yaz devam ediyor

Alaçatı’da yaz devam ediyor

Güneşin hala cömertçe yüzünü gösterdiği Alaçatı, sonbaharda da gidilesi, mutluluk veren bir film platosu gibi. Yaz aylarındaki kalabalıktan eser yok. Tarihi taş evleri, turkuvaz koyları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra birbirinden keyifli ve ilginç mekanın tadını çıkarmak için de en doğru zaman. Caz müzik yapılan kafeden, doğanın kucağında huzur vaadeden yaşam parkına, aile işletmesi konsept pizza restoranından vejetaryen mutfağa kadar birçok adres keşfedilmeyi bekliyor. İşte bu yıl hizmete başlayan ve keyfedimeyi bekmeyen o adreslerden birkaçı...

1-Veyhane (Alaçatı)

Vejetaryen ve vegan yaşam tarzını destekleyen spesiyal lezzetler sunan butik bir restoran. Alaçatı’nın kalbinde, tarihi ve renkli dokusu korunmuş Hacımemiş Mahallesi’nde 19. yy’dan kalma bir taş evin restore edilmesiyle hayat bulan Rüzgar Otel’in bünyesinde. Sahipleri Muriel ve Nihat Dirik profesyonel iş hayatından uzaklaşarak takip ettikleri sağlıklı ve doğal beslenme tarzlarına uygun mönüler ile mutfakta bizzat kendileri harikalar yaratıyor. Lezzetli yemeklerin yanında gösterdikleri misafirperverlik ve güler yüzleri de keyfinizi ikiye katlıyor. Patlıcan yatağında karamelize nohutlu kinoa, avakado soslu kabak spagetti, mercimekli içli köfte, ceviz peynirli enginar pate mönüdeki lezzetlerden sadece birkaçı. Veyhane’de ayrıca otelin arka bahçesindeki nar ağacının altında köylerden gelen organik ürünler ile organik Ege kahvaltısı, vegan kahvaltı, gluten free,raw vegan ve laktozsuz kahvaltı seçenekleri de sunuyor. Tel: (0232 716 01 79)

Alaçatı’da yaz devam ediyor

2-Barbun Lokal (Alaçatı)

Alaçatı’nın kült adreslerinden Barbun yeni kimliği ve yeni ismiyle Barbun Lokal olarak hizmet vermeye başladı. Sahibi ve şefi Deniz Demirasal’ın renkli kişiliği ile yepyeni bir konsepte dönüşen restoran yerel lezzetlerin ön plana çıktığı, Ege’nin eskiden bugüne gelen yerel yemeklerini; meze ve zeytinyağlılarını modern sunumlar ile hazırlıyor. Et, balık ve ev makarnalarıyla eşleşmeli ara sıcaklar başrolde. Konservatuvar mezunu, klarinet sanatçısı, Göztepe’nin lisanlı sporcusu ve windsörfçü Deniz Demirasal yenilediği mekanı için ‘dinamik yaşamımı yansıttığım yeni ve enerjik bir konsept yarattım’ diyor. Mezelerden kırmızı mercimek favası, lor peynirli biber dolma, taze bakla ve bezelye püreli enginar, ara sıcaklardan kadayıflı karides, pancarlı ciğer gerçekten iştah açıyor. Ana yemeklerden ise enginar beğendili bonfile ve köz sebze ve ege otlu pirzola mutlaka denenmeli. (Tel: 0232 716 83 08)

Alaçatı’da yaz devam ediyor

3-Çeşme Köy (Çeşme)

Çeşme Köy, İzmir’de uygulanan sürdürülebilir bir yaşam projesinin parçası. Ormanlarla kaplı geniş bir alana yayılan sağlık ve sanat merkezi. Etkinlikler için gelen diğer misafirlerine Çeşme Köylüler diyecek kadar naif, doğal ve iddiasında samimi bir mekan Çeşme Köy. Yemyeşil bir arazi içinde taze yemekler sunan bir restoran, yoga merkezi, etkinlik alanı, çocuk oyun parkı ve sanat atölyesi her yaştan insanı tamamen doğa ile buluşturmayı hedefliyor. Restoranda kendi yetiştirdikleri ürünlerle yaptıkları birçok yemek alternatifine lokal şaraplar eşlik ediyor. Sabahları yine yetiştirdikleri ürünlerle çiftlik kahvaltısı sunuyorlar. Ayrıca gün içinde çocuk etkinlikleri, yoga, atölye ve sanat workshop’ları, abhyangave ve refloksoloji masajlarıyla hareketli saatler geçiriliyor. Geceleri ise yine doğanın içinde canlı performans gruplarının sahne aldığı alternatif bir mekana dönüşüyor. Tel: (0538 250 44 64)

Alaçatı’da yaz devam ediyor

4-Kolburano’s Pizza (Reisdere/Çeşme)

Pizza yapmaya ve yeni pizzalar yaratmaya gönül veren dünya tatlısı çift Emre ve  Damla Kolburan’ın yıllardır kurdukları ‘lokal’ pizzacı hayallerini gerçekleştirdiği masalsı bir mekan Kolburano’s.  Soyadlarından  mütevellit restorana verdileri isimle onların hayata ne kadar pozitif ve eğlenceli baktıklarını anlamak mümkün aslında. Eski bir marangoz atölyesi olan 200 yıllık taş binayı tamamen kendi çabalarıyla oya işler gibi restore ederek kendileri gibi sıcacık, samimi ve keyifli bir atmosfere dönüştürmüşler. Mekana girdiğinizde sizi karşılayan yüksek tavan, antika masalar, dolaplar ve avizeler, vintage gramafon ve plaklar, emaye bir küvet kendinizi retro bir dünyanın içinde bulmanıza neden oluyor. Tarihi taş binanın bahçesindeki yüzyıllık incir ağacının altındaki masalarda odun fırınından çıkan lezzetler, lokal şaraplar ve nefis müzikler eşliğinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Çıtır incecik pizzalar, güveçte pişen yemekler, pazardan günlük alınan taze otlarla yapılan salatalar mönüyü oluşturuyor. Germiyan ekmeği ve grano padano parmesan eşliğinde acı biber reçeli başlangıç olarak sunuluyor. Kolburan çiftinin kendi elleriyle yaptıkları suda mozerella peynirli, kışın armut ve pruşettolu pizza yazın incir ve pruşettolu pizza, kokoreçli pizza, lorlu ıspanaklı pizza, patlıcanlı köfteli  ya da sucuklu pizzası İtalya’daki muadillerinden açık ara çok daha iyi. Her bir çeşidin tadına doyum olmuyor ve bir tane asla kesmiyor. Yazın meyveli kışın çikolatalı tatlılar muhteşem ziyafetin sonunu taçlandırıyor. Amarettolu ya da bademli tatlıyı denemeye değer. Tel: (0232 317 82 05)

Alaçatı’da yaz devam ediyor

5-Take Five (Alaçatı)
Hem kahveci hem jazz bar konseptinin bir arada olduğu, duvarların sanat eserleri ile renklendirildiği alternatif bir mekan Take Five. Hem kahveci-caz bar şeklinde hizmet vermesi hem de Alaçatı için gündüz canlı müzik yapılan bir mekan olması nedeniyle ilk’leri barındırıyor. Kahve ve kokteyller konusunda hayli iddialılar. Espresso martini gibi orijinal kokteyller içmek mümkün. Ayrıca lime ve portakal, vanilya gül gibi ilginç çay çeşitleri de bulunuyor. Caz sevenler için vaha sayılabilecek bir mekan. Hafta sonları canlı müzik eşliğinde asma katlı ferah bir sosyalleşme mekanı olarak müdavimlerini ağırlıyor. Farklı grupların performanslarını dinlemek ve farklı bir gündüz aktivitesi yapmak istiyorsanız Take Five doğru adres. Tel: (0532 413 20 02)

Alaçatı’da yaz devam ediyor

 

False