GeriSeyahat 2015’in en büyük 10 süperyatı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
2015’in en büyük 10 süperyatı

2015’in en büyük 10 süperyatı

2015 yılının sonlarına yaklaştığımız günlerde, geçtiğimiz 12 ay içinde denizle buluşan çok özel 10 süperyatı derledik.

1) PROJECT OMAR​​

2015’in en büyük 10 süperyatı

Geçtiğimiz Kasım ayının ortalarında Alman tersane Lürssen’de denizle buluşan Project Omar,  tüm gizliliğini korumaya devam ediyor. 156 metre uzunluğundaki Project Omar, 2015 yılında denizle buluşan en büyük süperyat. Halen deniz testleri ve iç dekorasyonu devam eden Project Omar, sahibine teslim edildiğinde dünyanın en büyük dördüncü süperyatı olarak listelerde yerini alacak. Elde edilen ilk bilgilere göre, Project Omar tamamlandığında ağırlık açısından dünyanın en büyük süperyatı olarak. 

2) ATLANTE

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​Atlante, bu yıl adından en çok söz ettirecek süperyat. 55 metre uzunluğundaki Altante, Mayıs ayında CRN tersanesinde denizle buluştu. Süperyatın dış tasarımı Nuvolari & Lenard, iç dekorasyonu ise Gilles & Boissier imzasını taşıyor. 5 güverteli süperyat, sahip olduğu iki adet Caterpillar motor ile maksimum 15 knot hıza çıkabilirken, seyir hızı ise 14 knot olarak verilmektedir. Sahibinin arzusu doğrultusunda tamamen yeniden şekillendirilmiş, kendine özgün özelliklere sahip olan yattaki bazı teknik özellikler ancak savaş gemilerinde bulunmaktadır. 

3) SAVANNAH

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​Yenilikçi özelliklere sahip olan Savannah, 25 Ocak 2015 tarihinde Hollandalı Feadship tersanesinde denize indirildi. İlk hibrid güç ünitesine sahip Savannah, düşük sürtünme direnci ve çok verimli Wärtsilä dizel motorunun merkezi pervanesiyle bağlantılı, itici pervaneleri sayesinde çevre dostu bir motoryat. Benzersiz bir sualtı salonuna sahip olan Savannah’da, konuklar koltuklarında yatın keyfini sürerken, deniz altının gizemli dünyasını seyredebilmektedirler. 

4) SILVER FAST

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​77,10 metre uzunluğundaki, tamamen alüminyum olan Silver Fast, Silver Yachts tarafından bu yılın Mart ayında denize indirildi. Silver Fast, tersanenin ürettiği Silver serisinin, dördüncü süperyatı. Serisinin en çevre dostu süperyatı olan Silver Fast’in tasarımı, uluslararası üne sahip olan Espen Øino tasarım firmasına ait. 

5) YERSİN

2015’in en büyük 10 süperyatı

76,60 metre uzunluğundaki ​​keşif süperyatı Yersin, Ocak ayında denize indirildi. Yat sahibinin özel talebi doğrultusunda şekillendirilen Yersin, denizcilik endüstrisinde ticari gemi üreticisi olarak bilinen, Fransız tersanesi Piriou tarafından üretilen ilk lüks süperyat. 

6) SUERTE

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​İtalyan tersane Tankoa Yachts tarafından, Temmuz ayının ilk günlerinde denize indirilen 69 metre uzunluğundaki, İtalyancada ‘Rüyalar’ anlamına gelen Suerte isimli süperyat, sonbaharda düzenlenen Monaco Yacht Show’da denizcilik endüstrisinin karşısına çıktı. Suerte‘nin dış tasarımını Francesco Paszkowski yaparken, iç mekanlarının çizimlerini Margherita Casprini üstlenmiş. 

7) AQUIJO

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​Aquijo süperyatı, Hollandalı meşhur yat tersanesi Oceanco tarafından, Mayıs ayında Hollandalı yat üreticisi ve projenin ana üstlenicisi Vitters ile birlikte üretildi. 86 metre uzunluğundaki çift direkli Aquijo, dünyanın en büyük yelkenli süperyatlarından birisi. Yelkenlinin gemi inşa mühendisliği ve dış tasarımı Tripp Design Naval Architects, lüks iç dekorasyonu ise Dölker + Voges tarafından gerçekleştirilmiş. 

8) SAILING YACHT A

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​İnşaatı süresince White Pearl ismiyle anılan, yelkencilik dünyasının en çok beklenilen süper yelkenli yatı muhtemelen Sailing Yacht A. Tamamlandığında 142,8 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük yelkenlisi olacak. Süper yelkenliye dair detaylar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Ancak, denizcilik uzmanlarınca ağırlığının 10.000 gros ton üzerinde olması bekleniliyor. Üç yelkenli direği bulunan Sailing Yacht A, sahibine 2016 yılı içinde teslim edilecek. 

9) LADY LARA

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​2015 yılı içinde Lürssen tersanesinde denize indirilen, inşaatı sürecince Project Orchid ismiyle bilinen bir başka göz alıcı süperyat, 91 metre uzunluğundaki Lady Lara. İlk olarak Amsterdam’da fotoğraflanan Lady Lara, tersanenin yer aldığı IJ nehrinden geçen en büyük süperyat olarak kayıtlara girdi. Lady Lara‘nın tüm mühendislik ve dekorasyon tasarımlarında, Reymond Langton imzası bulunuyor. 

10) ALBATROSS

2015’in en büyük 10 süperyatı

​​Amerikan Delta Marine tarafından üretilen ve Eylül ayının son günlerinde denize indirilen, 72 metre uzunluğundaki Albatross, Delta tersanesinde üretilen en büyük ikinci yat olarak kayıtlarda yerini aldı. Ayrıntıları halen kısıtlı olarak bilinmesine rağmen, Albatross’un tasarımının Espen Øino tarafından yapıldığı söylenmekte.

2015’in en büyük 10 süperyatı

 

False