Sesleriyle ışık oldular

Güncelleme Tarihi:

Sesleriyle ışık oldular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 17:56

Üç ilköğretim okulu öğrencisi, görme engelli yaşıtları için diksiyon dersi alıp sesli kitap okudu. Kurabiye satarak kazandıkları bin 500 TL’yi de okula bağışlayan öğrenciler, “Onlara daha fazla destek olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Okullarının yönlendirmesiyle sosyal sorumluluk projelerinde yer alan altıncı sınıf öğrencisi Begüm ve Sinan Gürel ile Selinsu Gürgan, yaşlarından büyük bir projeye imza attı. İlk olarak Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görme engellileri anlamak için drama eğitimlerine katılan çocuklar, daha sonra diksiyon dersi alıp sesli kitap okudu. Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda eğitim gören engelli arkadaşlarını ziyaret eden çocuklar, kayıtları onlara hediye etti. Kurabiye satarak kazandıkları bin 500 TL’yi de okula bağışlayan öğrenciler, “Onlara daha fazla destek olmak ve engellerle dolu hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.
5 yaşından bu yana, engellilere destek olmak için çalıştıklarını belirten Begüm Gürel, şöyle devam etti:
“Çok zor şartlarda eğitim hayatını sürdürmeye çalışan arkadaşlarımıza destek olmak istedik. Engelli olmalarına rağmen, onların hayata dört elle sarıldığını gördük.
Saçlarını kanserli çocuklara bağışladı

Haberin Devamı

Okulumuzun yönlendirmesiyle, sosyal sorumluluk projelerinde görev aldık ve ihtiyacı olanlara el uzatmaya çalıştık. İlk projemizde, kanser hastası olan küçük çocukların peruk bulmakta sıkıntı çektiğini duydum ve saçlarımı kestirip onlara bağışladım. Daha sonra kardeşim ve Selinsu ile görme engelliler için bir projeye imza attık. Yaşıtlarımız için, onların hayatını biraz daha kolaylaştırmak ve kitapların da dinlenebileceğini göstermek istedik. Onları daha iyi anlamamız gerektiğini düşündük ve Hacettepe Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde drama eğitimlerine katıldık. Diksiyon derslerinin ardından, Türkçe ve İngilizce hikaye kitaplarını stüdyoda onlar için okuduk. CD’lere aktarılan bu kayıtları, onlara hediye ettik. Kendi imkanlarımızla, kurabiye satarak para kazandık.”

Acımaya değil desteğe ihtiyaçları var

Engelli yaşıtlarını gördüğünde hem çok üzüldüğünü hem de onlar için başka neler yapabilirim duygusuna kapıldığını söyleyen Sinan Gürel de, şunları söyledi:
“Doğuştan ya da sonradan görme engelli olan arkadaşlarımı gördüğümde çok üzüldüm. İnsanların kendilerine üzülmesini ya da acımasını istemeyen engellilerin, sadece desteğe ihtiyacı olduğunu gördüm. Herkes engelliler için elinden geleni yapmalı. Sponsor bulabilirsek projemizin Türkiye, hatta dünya çapına yayılmasına istiyoruz. CD’lerimiz çoğaltılırsa, daha çok çocuğun gözü olacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Bütün insanlara örnek olsun

Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Adil Kabakcı ise, çocuklara teşekkür ederek, “Yaşları küçük olmasına rağmen, büyük bir duyarlılık örneği gösterdiler. Engelli öğrencilerimize destek olmak, onlarla vakit geçirmek için defalarca okulumuzu ziyaret eden çocukların, bütün insanlara örnek olmasını diliyorum. Sadece fotoğraf çekip tekrar kendi engelsiz hayatına dönmeyen ve bu okulun öğrencilerini hayal kırıklığına uğratmayan kocaman yürekli çocuklara teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!