SERKA, Japon eko turizmcileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

SERKA, Japon eko turizmcileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 15:14

SERKA, Japon eko turizmcileri ağırladı

Haberin Devamı

 KARS, (DHA)- Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır illerindeki eko turizm potansiyelini belirlemek ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla Japonya'dan konukları ağırladı.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten SERKA, bölge illerinin eko turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için 2015 yılında Japonya'nın en büyük turizm fuarı olan Expo Japan 2015 fuarında JES ile temas kurdu. Eko turizm konusunda bilgi ve deneyim sahibi JES ile işbirliği yapan SERKA, bu kapsamda sürdürülen görüşmeler neticesinde Japonya eko turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mitsuki Matsuda, Chizuru Takano ile eko turizm seyahat yazarları Azusa Shiraishi, Tsutomu Nagaoka'yu davet etti. 
SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile görüşen Japon heyet, beş günlük yoğun program kapsamında Sarıkamış, Ani Antik Kenti, Susuz şelalesi, Şeytan Kalesi, Posof, Kağızman, Tuzluca'daki tuz mağaraları, Aras Kuş Halkalama Merkezi, Doğubayazıt'taki İshak Paşa Sarayı ile Nuh'un Gemisi ve Meteor Çukuru gibi doğal ve tarihi yerleri gezdi. Yöresel yemeklerden tadan Japon eko turizmciler, aşçılardan yemeklerin yapılışı hakkında bilgi aldı. Boğatepe Köyündeki peynir müzesini gezen ve köylülerden geleneksel gravyer, kaşar peynirinin yapım süreçlerini öğrenen eko turizmciler, ayrıca illerin flora ve faunasını da inceledi. Posof'taki meyve bahçeleri ziyareti ile Kafkas arısı işletmeleri, Susuz şelalesinde kahvaltı, Kağızman'da yöresel pestil ve köme yapılışı, Diyadin'deki domates serası, Ağrı Dağında güneşin doğuşunun izlenmesi gibi faaliyetler katılımcılara farklı bir deneyim yaşattı.
İshak Paşa Sarayını ziyaret eden Japonlar, daha sonra ilçe merkezinde yöresel halı dokuma atölyesini ziyaret etti. Halıların yapılışıyla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Japon yazarlar, Doğubayazıtlı kızlarla birlikte yöresel halı dokudu.Programın son gününde Ajans tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında Japon eko turizmciler bölge hakkındaki gözlem ve tespitlerini aktardı. Japon turistler için cezbedici olabilecek yerler ve turizm faaliyetleri yanında alt yapı eksikleri ve diğer aksayan yönler de paylaşıldı. Program sonrası ülkelerine dönen Japon eko turizmcilerindenim hazırlayacakları kapsamlı raporu Ajansla paylaşacak ve ardından üzerinde uzlaşılan alanlarda Ajansla işbirliği faaliyetlerine devam edecek. 
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!