Serik'e 227 milyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Serike 227 milyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 11:03

Serik'e 227 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Serik'e alt yapısıyla üst yapısıyla ASAT Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye'mizce yapmış olduğumuz ve yapmakta olduğumuz projelerin bedeli 227 milyon Türk Lirası" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'te iftar programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Caddesi'ndeki iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Haluk Şimşek, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan, Emniyet Müdürü Ömer Zafer Karaaslan, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Serik Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın geleceğine yatırım yapmaktan vazgeçmediğini söyledi. Serik'e de hep bu mantıkta hizmet ettiklerini aktaran Türel, "Serik'imizin kanayan yarası olan birçok sorunu çözdük. Serik'in arıtmasının kapasitesi dolmuştu. Elektrik masrafı olmasın diye arıtma tesisi çalışmıyordu. 5 ay gibi kısa bir sürede 30 milyon yatırımla Serik'imize yeni bir arıtma tesisi yaptık. Turizmin en büyük sermayesi olan denizimizi kurtardık. Daha sonra Kızderesi Caddesi'ndeki derenin üzerini kapatarak güzel bir yol yaptık. Ardından Atatürk Caddesi'ne yakışır yolumuzu yapmaya başladık. 15 Haziran'a kadar tamamlanacak. Serik'imize en konforlu şekilde girişimizle çıkışımızla kavuşmuş olacağız" dedi.
Serik'e yapılacak daha birçok büyük proje olduğunu anlatan Türel, "En önemli projelerimizden bir tanesi de Kültür Merkezi projemiz. Serik Belediyesi işbirliğiyle alan tahsisi yapıldı. Projesini hazırladıktan sonra temelini en kısa sürede atacağız. Serik'e en önemli yaptığımız işlerden biri de kırsal yolların asfaltını yapmak oldu. Yapmaya da devam edeceğiz. Çok büyük mesafeler kaydettik. Serik'e altyapısıyla üst yapısıyla ASAT Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediye'mizce yapmış olduğumuz ve yapmakta olduğumuz projelerin bedeli 227 milyon Türk Lirası'dır. Bu hizmetlerin gerçek mimarları sizlersiniz. Bu hizmetler sizlerin sayesinde oluyor. Sizler bizi desteklemeseniz inanın biz bu hizmetleri gerçekleştiremezdik" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Orta Mahalle Muhtarı Hasan Ali Kanmaz, Başkan Türel'e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Muhtar Kanmaz, Türel'den D400 karayolu Serik Kadıoğlu kavşağı için üst geçit yapılmasını istedi. Kanmaz, "Burada sürekli ölümlü kazalar oluyor, bir hafta önce genç bir arkadaşımızı kaybettik. Sizden buraya üst geçit yapılmasını istiyoruz. Biliyoruz ki siz isterseniz buraya üst geçit yapımı gerçekleşir. Siz olur derseniz bu iş olur başkanım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!