Şentepeli Ayşe gaspçı kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Şentepeli Ayşe gaspçı kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2006 00:00

Şentepeli 25 yaşındaki Ayşe birisi 18, diğerleri ise yaşları 14 ile 16 arasında değişen 5 gaspçının kurbanı oldu.

İşyerinden evine giderken yolunu kesen gaspçılara direnen genç kadın, önce yerlerde sürüklendi, sonra bıçaklandı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Ayşe’nin katil zanlıları, genç kadının çantasındaki parfümü içtiler ve dört tanesi bir otel inşaatında sarhoş halde yakalandılar.

BİR konfeksiyon mağazasında tezgahtar olarak çalışan 25 yaşındaki Ayşe Akkuzu, çantasındaki 17 YTL ve cep telefonunu gasp etmeye çalışanlara direnince canından oldu. Genç kızın çantasındaki parfümü içerek sarhoş olan 5 gaspçı, daha sonra bir otel inşaatında ele geçirildi.

Yenimahalle Çarşı Caddesi’ndeki, bir konfeksiyon atölyesinde tezgahtar olarak çalışan Akkuzu, beş gün önce saat 19.00 sıralarında işyerinden Şentepe’de bulunan evine gitmek üzere çıktı. Bu sırada genç kızın önünü kesen Birol A. (18), Akkuzu’yu bıçakla tehdit ederek, çantasını ve cep telefonunu vermesini istedi.

YERLERDE SÜRÜKLEYİP BIÇAKLADI İçinde 17 YTL bulunan çantasını ve cep telefonunu vermek istemeyen Akkuzu, çığlık atınca, Birol A., genç kızı önce sokak ortasında yerlerde sürükledi daha sonra da kasığından bıçakladı. Birol A. ve olay anında yanında bulunduğu iddia edilen 4 kişi, genç kızın cep telefonunu da alarak kayıplara karıştı. Kanlar içinde yere yığılan genç kız, çevrede bulunanlar tarafından Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Akkuzu, yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti.

POLİS EŞKIYAYI İNŞAATTA SAKLANIRKEN YAKALADI Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri, Akkuzu’yu öldüren Birol A. ve olay anında yanında bulunduğu iddia edilen M.T. (15), M.Ç. (16), T.Ç.(14) ve F.Ö.’nün (15) kimliklerini kısa sürede tespit etti. Saklandıkları inşaatta ele geçirilen zanlılardan dördü, yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Genç kızı bıçaklayan Birol A. ise gözaltına alındı.

ÇANTADAKİ PARFÜMÜ İÇİP SARHOŞ OLMUŞLAR Akkuzu’nun cep telefonunu bir telefon mağazasına sattıkları belirlenen gaspçıların, çantada bulunan iki ayrı şişedeki doldurma parfümleri içtikleri ortaya çıktı. Emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullandığı öğrenilen Birol A.’nın, daha önce 13 ayrı gasp olayını gerçekleştirdiği ve bu olaylarla ilgili yapılan yüzleştirmede mağdurların Birol A.’yı teşhis ettiği kaydedildi. Birol A., çıkarıldığı mahkemece
/images/100/0x0/55ea6a56f018fbb8f87e6ba9
tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.

Ayşe’nin ailesi yıkıldı

AYŞE Akkuzu’nun, kaporta tamirciliği yapan babası Durali Akkuzu, kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Hürriyet’e şöyle konuştu: "Evimizin geçimine birkaç kuruş katkıda bulunmak için çalışan kızımı gözünü kırpmadan öldüren bu eşkıyaları bize versinler. Onların cezasını biz verelim. Gelinlik hayali kurduğumuz kızımı 17 YTL için öldürdüler. Geride üç erkek evladımla başbaşa kaldım. Olanlara halen inanamıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!