Sene ortasında tuhaf yıkım

Güncelleme Tarihi:

Sene ortasında tuhaf yıkım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

Pursaklar’daki Ülker İlköğretim Okulu’nun ek okul binasının sene ortasında yıkılması velilerin tepkisine neden oldu. İlkokul birinci sınıfta okuyan üç sınıfta 150’ye yakın öğrencinin başka okullar gönderilmesi gündeme gelirken, veliler böyle bir kararın sene ortasında alınamasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

PURSAKLAR Ülker İlköğretim Okulu’nun iki binasından birinin yeni yapılacak okul için önceki gün yıkılması üzerinde yıkılan binada okuyan 150’ye yakın öğrencinin velisi duruma isyan etti.

İlkokul birinci sınıflar için ayrılan üç dersliğin bulunduğu binanın sene ortasında yıkılmasına tepki gösteren öğrenci velisi Meryem Tezol, "Çocuklarımızı sınıflarından ettiler. Bize ’ya başka okula gidin ya da spor salonundan bozma bodrum katındaki sınıflarda okusunlar’ deniyor. Bu sene ortasında yapılacak iş mi?" diyerek duruma tepkisini gösterdi.

SINIFLARI SU BASMIŞ

Pazartesi günü çocuklarını okula getireren diğer velilerle birlikte ortada kaldıklarını söyleyen Tezol şöyle konuştu:

"Bize gösterdikleri bodrum katındaki sınıfları su basmış. Çocuklarımız şimdi okula gidemiyor. Başka okula gitmemiz çok da kolay değil. Benim diğer çocuğum da bu okulda okuyor. İkisini de aynı anda okula nasıl götüreyim. Benim durumunda olan bir çok veli var. Bu tim işlerin daha planlı yapılması lazım."

Yıkılan bina yerine yeni okul binası yapılacağını söyleyen bir okul yetkilisi ise ihalenin yeni sonuçlandığını ve hasta sonu yıkımın yapıldığını söyledi. Aynı okul yetkilisi, "Kalorifer kazanı patladığı için sınıfları su bastı. Bugün (dün) alınacak komisyon kararı sonucu öğrencilerin durumu belli olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!