Semiha Es son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Semiha Es son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

100 yaşında hayata veda eden, Türkiye’nin ilk kadın savaş foto muhabiri Semiha Es son yolculuğuna uğurlandı. Es, sekiz yıldır kendisine bakan 23 yıllık kapıcısı Gazi Doğangüneş'e ise Balmumcu'daki evini bıraktı.

Haberin Devamı

İLK KADIN SAVAŞ FOTO MUHABİRİ SEMİHA ES'İN FOTOĞRAFLARI

Zincirlikuyu Camii’ndeki cenaze töreninde taziyeleri, yakınları ile kapıcısı Gazi Doğangüneş kabul etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in çelenk gönderdiği cenazeye, tüm arşivini bıraktığı gazeteci Özgün Levent başta olmak üzere meslektaşları ile mahkemenin vasi olarak atadığı Avukat İbrahim Bülbül katıldı. Semiha Es’in cenazesi, ikindi namazını sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda, eşi Hikmet Feridun Es’in mezarına defnedildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI - FOTO GALERİ

/images/100/0x0/55ea5615f018fbb8f8794993
"ANNEME BAKAR GİBİ BAKTIM"

Haberin Devamı

Hayattayken notere giderek, tek sahip olduğu Balmumcu’daki apartman dairesini bıraktığı kapıcısı Gazi Doğangüneş, 23 yıldır hizmet ettiği son 8 yıl tüm bakımını üstlendiği Semiha Es’ten en başta insanlığı öğrendiğini belirterek, “Ben anneme bakar gibi ona baktım, ilgilendim. O da evini bana bıraktı. Çok iyi bir insandı, mekanı cennet olsun” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!