Selçuk ve KOP’tan Uygulamalı EÄŸitimi Güçlendirecek Ä°mza

Güncelleme Tarihi:

Selçuk ve KOP’tan Uygulamalı Eğitimi Güçlendirecek İmza
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 13:46

Selçuk ve KOP’tan Uygulamalı Eğitimi Güçlendirecek İmza

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUK Üniversitesi Rektörlüğü ile Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında gerçekleştirilecek Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi uygulamalı eğitim altyapısının güçlendirilmesi projesinin protokolü imzalandı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen protokole Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve beraberindeki heyet katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Åžahin,  ''Biz KOP Bölge Kalkınma Ä°daresi BaÅŸkanlığı’ndan aldığımız 4.8 milyon liralık yatırım desteÄŸini inÅŸallah devletimize 48 milyonlar, 480 milyonlar olarak geri dönmesi için çaba sarf edeceÄŸiz. Sadece bir seferde harcanıp kaybolacak para deÄŸil, katma deÄŸer üretecek yatırımlar ön planda. Bu hem çiftçimizin eÄŸitiminde hem öğrencilerimizin eÄŸitiminde ve daha donanımlı insanlarımızın yetiÅŸtirilmesi için harcanılacak olan bir yatırımdır.''dedi.Â
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise projenin verimli şekilde geri dönüşlerinin olması temennisinde bulunarak, ''KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak yürütmüş olduğumuz geniş programlı KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Faaliyetleri var. Bu program kapsamında çiftçilerimize yönelik eğitimler düzenliyoruz. Sahada yayım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Tabi bu eğitim ve yayım faaliyetlerinin bir kısmını da özellikle teknik personele yönelik çalışmalar oluşturmakta. Sahada çalışan teknik personelin sahada eğitilmesinin yanında personelin yetiştirildiği üniversitelerde de uygulamalı eğitimler vererek sahada daha verimli olabilmelerini sağlamak istiyoruz. İnşallah bunu da çalışmamızla bu proje neticesinde ortaya çıkaracağız. ''dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!