Şeker Fabrikası’nı Polatlı’ya istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şeker Fabrikası’nı Polatlı’ya istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:36

Ankara Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Zekai Kaya, Ankara Şeker Fabrikası’nın Polatlı’ya taşınması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Kaya, “Fabrikanın arazisine değil sadece kotasına talibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Şeker Fabrikası’nın Polatlı’ya taşınmasına ilişkin girişimler sürüyor. Ankara Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Zekai Kaya, fabrikanın 500 bin tonluk şeker pancarı kotasına talip olduklarını, fabrika arsası için herhangi bir taleplerinin olmadığını söyledi. Zekai Kaya, bakanlıklar başta olmak üzere, fabrikanın Polatlı’ya taşınması konusunu tüm kuruluşlarla görüştüklerini ve olumlu yanıtlar aldıklarını söyledi.

SADECE KOTAYI İSTİYORUZ

Kaya, “Biz Polatlı olarak fabrikanın arsasına talip olmadığımız için talebimiz olumlu karşılanıyor. Sadece pancar kotasına talibiz. PANKOBİRLİK’le görüşmelerimizi yapıyoruz. Kotanın Polatlı’ya verilmesi durumunda bu fabrikanın gelmesi de mümkün olacaktır” dedi.

PANCARININ ÜÇTE İKİSİ POLATLI VE HAYMANA’DA

Haberin Devamı

Zekai Kaya, Ankara Şeker Fabrikası’nın pancar kotasının 500 bin ton olduğunu hatırlattı. Bunun 300 bin tonunun Polatlı’da, 50 bin tonunun ise Haymana ve Temelli’de üretildiğini söyleyen Kaya, “Zaten Ankara’nın şeker pancarının üçte ikisini Polatlı ve Haymana olarak üretiyoruz. Bu kotanın bize verilmesi durumunda fabrikanın Polatlı’ya kurulması yerinde bir yatırım olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!