GeriSeyahat 'Åžehrin sesi' daha yüksek çıkacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
'Åžehrin sesi' daha yüksek çıkacak

'Åžehrin sesi' daha yüksek çıkacak

Başladığı ilk günden beri dünyanın en önemli caz isimlerini Türkiye'ye getirip tutkunlarına yakından izleme fırsatı sunan, birçok müzik severin caz müziğiyle tanışmasına katkı sağlayan Akbank 16. Caz Festivali, yarın başlayacak ve 14 Ekim 2006 tarihine kadar devam edecek.

Akbank Caz Festivali  bu yıl Arif Mardin'e ithaf edilecek. Festival, uzun bir aradan sonra bu yıl, İzmir ve Ankara’daki caz severleri de ağırlayacak. Festival, yarın Aya İrini’de kompozitör, aranjör ve şarkı yazarı kimliklerinin yanında, dört oktavlık zengin bariton vokaliyle caz dünyasının en önemli isimlerinden Kurt Elling'in muhteşem konseriyle başlayacak. Festival aynı gece, Archie Shepp, Attica Blues, Pharoah Sanders,  Tauhid, Marion Brown, Three for Shepp ve Dave Burrell, Babylon’da caz severlerle buluşturacak.

Ä°stanbul'da Cemal ReÅŸit Rey Konser Salonu'nda, Babylon Performans Merkezi'nde, Yeni Melek Gösteri Merkezi  ve Akbank Sanat'ta dünyanın önde gelen caz sanatçılarını seyirciyle buluÅŸacak.Â

İzmir'de ise festival kapsamında 9 Ekim'de İzmir Atatürk Kültür Merkezi’nde  Sufi geleneğiyle birlikte mistik öğeleri günümüz modern caz arenasına ustalıkla taşıyan, udunu neredeyse şiirsel bir güçle kullanan Dhafer Youssef, caz keyfi yaşatacak. Performansına adını veren son albümü Divine Shadows’dan da şarkılar sunacak olan Youssef, izleyicilerle geçtiğimiz beş yıllık müzikal hikayesini paylaşacak. El Pluma Band ise, 10 Ekim’de İzmirliler’le buluşacak.

Festival kapsamında, El Pluma Band ve Dhafer Youssef, İzmir konserlerinin ardından caz keyfini Ankara’ya taşıyacaklar. 10 Ekim’de Youssef, 11 Ekim’de ise El Pluma Band, Ankara Meb Şura Salonu’nda Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

False