Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 15:05

EDİRNE (AA) - CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu bildirdi.Bircan, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti.Şehitlerin vatanı için gözünü kırpmadan canını feda ettiğini aktaran Bircan, şunları kaydetti:"Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Zaferi ile güç dengeleri değişti ve olayların akışı üzerinde Türk ulusu belirleyici rol oynadı. Kurtuluş Savaşımız'ın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesidir Çanakkale.Yüce Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü ordularına karşı sınırlı olanaklarla sürdürülen ve zaferle sonuçlandırılan ulusal Kurtuluş Savaşı da bunun en güzel göstergelerinden biridir.Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde yüce önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, ülkesi ve Ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum."
-ETB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk
Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Türk milletinin hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini bildirdi.Öztürk, yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihte az rastlanan bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutlamanın onurunu yaşadığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti: "Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Türk milleti hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart, aynı zamanda aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Şehitleri Anma Günü olarak kabul ve ilan edilmiştir. Bu vesile ile, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

-CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Kirezci
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılını gururla andıklarını bildirdi.Kirezci, yayımladığı masajında, 18 Mart'ta Türk milletinin vatanı için canını feda ettiğini belirtti.Dünyanın Çanakkale Zaferiyle bir destan gördüğünü aktaran Kirezci, şunları kaydetti:"Çanakkale Zafari'nin 101. yılını gururla anıyoruz. Çanakkale dün geçilmedi bu günde geçilemez. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken gazilerimize minnetlerimi sunarım. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 'Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayan hayret ve tebrik misalidir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' demiştir. Ülkemizin bağımsızlığını bölünmez bütünlüğünü bu yüksek ruhla sağlayan şehitlerimize minnet ve şükran borçluyuz. Çanakkale Zaferinin yıl dönümünde 'Çanakkale geçilmez' sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha sevgi saygı ve şükranla anıyorum."
Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!