Şehit Göktan Özüpek adını taşıyan park, şehidin doğum gününde açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Göktan Özüpek adını taşıyan park, şehidin doğum gününde açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 13:18

Şehit Göktan Özüpek adını taşıyan park, şehidin doğum gününde açıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ Belediyesi tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab’da şehit düşen Kırklarelili Jandarma Astsubay Göktan Özüpek'in adını taşıyan park, şehidin doğum günü olan 1 Mayıs’ta açıldı.

Kırklareli Belediyesi tarafından daha önce yaşadığı evin sokağına ismi verilmiş yine aynı sokağa şehidin rölyefi yaptırılmıştı. Bu kez Karacaibrahim Mahallesi Fatih Caddesi Özge Sokak üzerinde şehidin adını taşıyan parkın açılışı yapıldı. Açılışa Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin yanı sıra, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şehitlerimize minnettar olduklarını ifade ederek "Bu vatan için canını veren, vatanın bölünmez bütünlüğü için kanını akıtan şehit ve gazilerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Bugün burada terör belasına şehit verdiğimiz Göktan Özüpek için toplandık. Onun ismini burada da yaşatmak için bir takım çalışmalar yaptık. Burada ki parkta artık çocuklarımız bir zamanlar Göktan ağabeyleri gibi koşup oynayacaklar. Göktan Özüpek’in ismi sonsuza kadar yaşayacak. Yine geçtiğimiz günlerde terör belasına şehit verdiğimiz Anıl Yalap’ın ismini de Yayla Mahallemizde bir sokağa vereceğiz. Şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu yaptığımız çalışmalar ile bir nebzede olsa acılarımızı dindirme amacındayız" dedi.

Şehit Göktan Özüpek’ün annesi Sevim Özüpek ise oğluna söz verdiği için ağlamayacağını ifade ederek "Yüreklerimiz çocuklarımızın hasreti ile yanıyor. Ancak, yaşadığımız onur ve gurur bizleri ayakta tutuyor. Ben Göktan’ımı vatan uğruna şehit verdim. Ama bu vatanın Göktan’ları hiç bitmeyecek. Oğlumun sesini duymayalı 16 ay 10 gün oldu. Ama 4 tane Göktan dünyaya geldi. O anne ve babalara teşekkür ediyorum. Bizler Çanakkale savaşında Kurtuluş Savaşında dedelerimiz hikayeleri ile büyüdük. Şimdi bu parkta oynayan çocuklar Göktan ağabeylerinin hikayesini anne ve babalarından dinleyecekler. Oğlumun şahadet haberini aldığım andan itibaren yanımızda olan Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu’na ve Kırklareli halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Orhan Çiftçi parkın hayata geçmesinde emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. Konuşmalardan sonra parkın açılış kurdelesi Vali Orhan Çiftçi, Tugay Komutanı Albay Cihan Uzun, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve şehit ailesi tarafından kesildi. Şehit Göktan Özüpek ve Şehit Anıl Yalap adına lokma dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!