Sedat Peker Sivas'ta festivale katıldı

Güncelleme Tarihi:

Sedat Peker Sivasta festivale katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 21:19

Sedat Peker Sivas'ta festivale katıldı

Haberin Devamı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ın Doğanşar İlçesi'nde, bu yıl 52'ncisi düzenlenen 'Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali ikinci gününde düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi. Festivale katılmak üzere Sivas'a gelen Sedat Peker yoğun ilgi gördü. 
Sivas'ın Doğanşar İlçesi'nde, bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilen 'Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi. Bugünkü programda yöresel sanatçılar sahne aldı. Vatandaşlar halaylar çekerek gönüllerince eğlendi. Festivale Doğanşar Kaymakamı Mustafa Serin, Sivasspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda festival ağası Mecnun Otyakmaz, Sedat Peker, Eski Milli Güreşçi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık ve çok sayıda Doğanşar halkı katıldı. Mecnun Otyakmaz'ın daveti üzerine Sivas'a gelen Sedat Peker yoğun ilgi gördü. 
"DEVLET DÜŞMANLARINA KARŞI KİNİMİZİ DİRİ TUTALIM"
Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Peker, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "Bu konuyla ilgili söylenebilecek her şeyi bizim vatanımızın aziz evlatları o gün söylediler. Daha önce yaptığım mitinglerde söylemiştim, onlar bu milleti tanımıyorlar. Yurt dışında aynı şeyler tekrar yapılıyor. Devlet büyüklerimizin konuşma yapacağı alanda engel çıkarıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın öldürülmesi karşılığında 'araba' verilecek diye Alman hükümeti önünde pankart açılıyor. Bu yüzden kinimizi, din ve devlet düşmanlarına karşı olan kinimizi diri tutmamız gerektiğine inanıyorum. Bu kini içimizde diri tutarken yüce Allah'a devamlı yalvarmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra ise görevimiz tamamlandıktan sonra küllerimizden yeniden doğacağımızı biliyorum. Bizim milletimizin rehberliğinde tüm cihan-ı aleme yüce Allah'ın adının ve adaletinin hakim kılınacağına inanıyorum. Bu şekilde inandığını bildiğim ülkede on milyonlarca vatan evladı var. İnşallah bu sayı ileride daha da fazlalaşacak. Tüm dünyadaki Müslüman Türklerle beraber bu kutsal davanın menzile ulaşması için mücadele edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!