SDÜ projesine BAKA desteği

Güncelleme Tarihi:

SDÜ projesine BAKA desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 11:29

SDÜ projesine BAKA desteği

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi'nin yürütücülüğünü yaptığı 'Göller Bölgesinde Önkuluçka ve Kuluçka Altyapısının Geliştirilmesi ve İyileştirilmesi' projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından destek almaya hak kazandı.

BAKA'nın projeyi kabul etmesi üzerine SDÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda proje başlangıç imza töreni düzenlendi. Toplantıya SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Ayyıldız ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi ve BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci katıldı. Toplantıdan projenin detaylarını paylaştı.

Üniversite yönetimi olarak orta ve uzun vadede kuruma katkı sağlayacak işler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Çarıkçı, ekip çalışmasının başarıdaki en önemli faktör olduğunu vurguladı. Devamlılık esasına dikkat çeken Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, inovasyon ve Ar-Ge meraklısı genç girişimcilerin fikirlerini desteklemenin önemini dile getirdi. Bölgeye katkı sağlayacak çalışmaların yürütüldüğünün altını çizen Çarıkçı, "Kurumsal ve teknik alt yapıyı kuramazsanız emekleriniz boşa gider" dedi.

BAKA olarak SDÜ ile yapılacak her projede yer almak istediklerini belirten BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci de "Üniversite hem bölgemizde hem de ülkemizde öncü işler yapan bir kurum. Mezunların aldıkları eğitimi iş dünyasına yansıtabilmeleri büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi ise eğitim, mentorluk ve fiziki altyapının geliştirilmesi konularında bilgiler verdi. BAKA, projenin bütçesinin yüzde 75'i olan 756 bin 446 TL tutarında hibe verecek. Proje bütçesinin kalan yüzde 25'lik kısmı ise üniversite tarafından karşılanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!