Sason'da, "Atletizmi Geliştirme" projesi elemeleri

Güncelleme Tarihi:

Sasonda, Atletizmi Geliştirme projesi elemeleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 11:20

- Batman’ın Sason ilçesinde "Atletizmi Geliştirme" projesi elemelerine, ilçe merkez ve köy okullarından 300 öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Batman’ın Sason ilçesinde "Atletizmi Geliştirme" projesi elemelerine, ilçe merkez ve köy okullarından 300 öğrenci katıldı.

Yaş gruplarına göre yıldız erkek 2000 metre, yıldız kızlar 2000 metre ve minik kızlar 1500 metre ile minik erkekler 1500 metre olmak üzere 4 kategoride yarışan öğrencilerden dereceye girenler ilçeyi temsil etmek üzere ilde yapılacak olan yarışmalara katılma hakkı kazandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sason Gençlik Hizmetleri Atletizm Antrenörü İdris Şermet, "Atletizmi Geliştirme" projesi kapsamında okullardaki beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya gelerek koşabilecek en iyi öğrencileri tespit ettiklerini belirtti.

Tepit ettikleri öğrenciler arasında yarışma düzenlediklerini dile getiren Şermet, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi belirli bir süre eğitim görecek ve daha sonra yapılacak olan il bazındaki yarışmalara katılacak. Sason da başarı gösteren ve 300 öğrencinin içinde sıyrılarak dereceye giren sporcularımızın il bazında da başarılı olacaklarına inanıyorum."

Yapılan yarışmalarda Yıldız Kızlarda Semra Ebinç birinci, Merve İlgöz ikinci ve Semanur Güngördü üçüncü oldu.

Yıldız Erkeklerde, birinci İhsan Çeber, ikinci Ahmet Tunç ve üçüncü Vedat Baran oldu.

Miniklerde ise, Minik Kızlar kategorisinde birinci Yeliz Yerten, ikinci Songül Daş ve üçüncü Dilan Taşdemir oldu.

Minik Erkekler kategorisinde ise, birinci Kemal Yaşar, ikinci Ümit Baran ve üçüncü Şükrü Yaşar oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere, Sason Gençlik ve Spor Hizmetleri tesislerinde düzenlenen madalya töreninde, İlçe Spor Müdürü Ahmet Kablan tarafından madalyaları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!