Sason Kaymakamı faaliyet raporu

Güncelleme Tarihi:

Sason Kaymakamı faaliyet raporu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 18:53

Haberin Devamı

BATMAN (AA) - Sason Kaymakamı Tekin Dundar, 2014 yılında ilçede yürütülen çalışmalar ve faaliyetlere ilişkin açıklama yaptı.

Dundar, yaptığı açıklamada, 2014 yılı Faaliyet Raporunu kamu yönetiminde saydamlık ve hesap verme sorumluluğu bilinciyle hazırlandığını ifade ederek, şunları kaydetti.

"5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 41. Maddesi gereğince Kaymakamlığımızın idari sorumluluk bilinciyle hazırladığı 2014 yılı Faaliyet Raporu, genel bütçeden, il özel idaresi bütçesinden, KÖYDES projesi bütçesinden, GAP bütçesinden ve diğer ödeneklerinden ilçemize ve köylerimize tahsis edilen kaynaklarla, eğitim, tarım, altyapı gibi farklı sektörlerde yapımı, bakımı ve onarımı projelendirilmiş işlerin ne olduğunu, nerelerde yapıldığını, hangilerinde ne kadar kaynak harcandığını ve son fiziki hallerinin hangi aşamada olduğunu ve yine devletimizin sosyal devletin gereklerini yerine getirme amacı ile göndermiş olduğu SYDV yardımlarının istatistiki durumunu ve ayrıca ulusal ve bölgesel fonlardan yararlanılarak ilçemizde ve köylerinde hayata geçirilen projelerimiz hakkında vatandaşlarımızı ve tüm kamuoyunu bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Böylece yapılan bilgilendirme faaliyeti birincil kaynak olan idare tarafından yapıldığından dolayı, bilgi kirliliğinin de önüne geçmeyi hedeflemektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!