Saros'ta 9 kiloluk sinarit balıkçının yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Sarosta 9 kiloluk sinarit balıkçının yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 17:05

Saros'ta 9 kiloluk sinarit balıkçının yüzünü güldürdü

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Güneyli Köyü sahilinde balıkçılık yapan 35 yaşındaki İsmail Türk, Saros Körfezi açıklarında 9 kilo ağırlığında sinarit avladı.

Bu sabah sandalıyla Güneyli sahilden Saros Körfezi'nin bereketli sularına balık yakalamak için açılan İsmail Türk, uzun bir süre çapara (çok iğneli olta) yaptı. Bir süre avlandıktan sonra geri dönmek üzere hazırlığa geçen Türk'ün oltasını adeta piyango vurdu. Oltaya yakalanan balığı çekmeye başlayan İsmail Türk, uzun uğraşlar sonucu dev bir sinariti sandala aldı; iskeleye döndü. Gelibolu balıkhalinde kardeşi Onur Türk ile birlikte işlettiği Kardeşler Balıkçılığın tezgahında 9 kiloluk sinariti satışa çıkardı.

Balığa müşteri bekleyen 28 yaşın daki Onur Türk, "Saros, son günlerde meyvelerini vermeye başladı. Attığımız ağlarımıza ve parakat oltalarımıza birinci sınıf dediğimiz iri balıklardan Sinarit, Orfoz, Barbunya ve böcek takılıyor. Gırgır ve trollere av yasağının sürmesi nedeniyle biz küçük tekneli balıkçılar olarak yasak olmayan balıkları tutmaya çalışıyoruz. Bu günlerde Saros yüzümüzü güldürdü. Allah bereket versin" dedi.

Türk, Sinarit Balığı'nın kilosunun 60 ile 80 TL arasında değiştiğini bu balığı çoğunlukla lokantalara, kalabalık gruplara, ya da İstanbul Balıkhaline gönderdiklerini söyledi.

Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!