Sarıoğlan'da çocuk istismarı toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Sarıoğlanda çocuk istismarı toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 17:09

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Sarıoğlan ilçesinde, çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Sarıoğlan Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kaymakam Hasan Doğan, iletişimin en önemli aracı haline gelen internetin çocuk istismarı konusunda büyük bir problem olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bu suçla mücadele etmek ve bir dizi önlem almak için bir araya geldiklerini belirten Doğan, bu konuda kurumlarla iş birliği içinde olacaklarını dile getirdi.

Toplantıda, Palas Ortaokulu Rehber Öğretmeni Mustafa İpek sunum yaptı.

Çiftlik Şehit Üsteğmen Nevzat Altuntaş Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erman Ergün de internetin nasıl kullanılması gerektiği ve velilerin kontrolünde güvenli internet kullanımı konularında katılımcılara bilgi verdi.

Haberin Devamı

Toplantının sonunda internet ortamında çocukların cinsel istismarının önlenmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak çalışmaların yürütülmesi, rehber öğretmenler vasıtasıyla velilerin bilgilendirilmesi, okul çevrelerinde ve İnternet kalelerde yapılan denetimlerin arttırılması gibi kararlar alındı.

Toplantıya, Kaymakam Doğan'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alparslan Bostancı, İlçe Emniyet Amiri Doğan Şenel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç ile okul müdürleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!