GeriSeyahat Şarap evi salgını var
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Şarap evi salgını var

Şarap evi salgını var

Son yıllarda şaraba karşı artan ilgi, İstanbul'da birçok şarap evinin açılmasına neden oldu. Buralarda çoğu zaman şaraptan başka içki bulunmuyor; yerli ve yabancı sayısız çeşit satılıyor. Müşterilere şarap konusunda önerilerde bulunuluyor. Yemekler, hatta dekorasyon da özel olarak hazırlanıyor.

Babıali Wine Bar

Turistlerin tercihi

Merit Antique Oteli'nin içinde yer alan şarap barı her gün 17.00-01.00 saatleri arasında açık. Kadeh şaraplar 2-3 milyon arasında. Yemek yok, aperatif var. Turistler tarafından tercih ediliyor.

Tel:(212)513 93 00

Andon

150 çeşit

Andon'un ikinci katındaki şarap barında 150'den fazla yerli ve yabancı şarap çeşidi bulunuyor. Yabancı şaraplar, Fransa, Kaliforniya, İtalya, Avusturya, Arjantin, Şili ve İspanya'dan geliyor. Ekonomik ve zengin olmak üzere iki çeşit mönü var. Fiyatları 15 ve 18 milyon lira. Fiyatlara sınırsız şarap ve 15 çeşit meze dahil. Pazar hariç her gün 18.00-01.00 saatleri arasında açık.

Adres: Sıraselviler cad. No:89 Beyoğlu Tel:(212)251 02 22

Şarabi

Şarap ve bira

Hergün 11.00-02.00 saatleri arasında açık. Yüzün üzerinde şarap var. Yabancı şaraplardan İtalyan ve Fransız şarapları en çok tercih edilenler. Diğerleri ise, Şarabi Sofra Şarabı ve Passage. Şaraplar doğrudan üretici firmalardan alınıyor. Şarap haricinde içki olarak sadece bira bulunuyor. Özel yemekleri, Şarabi salata, şarap ve mantar soslu Şarabi Steak, Mengen sucuğu ve peyniri, levrek ve somon. Yemek fiyatları 1 milyon 650 bin ile 4 milyon 250 bin arasında değişiyor. Şarap fiyatları 2.5 ile 25 milyon arasında. Dört gün canlı müzik var.

Adres: İstasyon caddesi No:174 Beyoğlu Tel:(212)244 46 09

Vareli Şaraphanesi

Korsan kostümlü garsonlar

Ocak ayında açılan, Rumca fıçı anlamına gelen, Vareli gerçek bir şaraphane yaratmak için dekorasyonuna çok önem vermiş. Yer taşlarını Şarköy Mürefte'nin deniz kenarından, fıçıları Bozcaada'dan, gaz lambalarını Keşan'dan, tuğlalar yıkılmış Rum evlerinden getirilmiş. Garsonlara özel olarak korsan kostümü hazırlanmış. Menü olarak sadece şarapla yenilen yemekler hazırlanmış. Türk, Hollanda, Fransız ve İtalyan peynirlerinden oluşan 12 çeşit peynir bulunuyor. Müşteriler peynir tabağını gram olarak istediği peyniri seçerek kendi oluşturuyor. İçki olarak sadece şarap ve fıçıda brendi var. Şaraplar İtalyan, Şili, Fransız, Avustralya ve yerli olmak üzere 69 çeşit. Gençlerin en çok tercih ettiği, iki şarap Ebru ve Vareli şarapları. Şarapların, hangi üzümden, kaç derecede, hangi ülkede ve hangi tarihte üretildiği mönüde her şarabın altında yazıyor. Şaraplar ilk elden alınıyor. Önümüzdeki günlerde Anadolu'nun çeşitli yörelerinden köy şarapları alınarak, köy şarapları günleri düzenlenecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi geceleri saat 20.00-23.15 saatlerinde, buzuki, gitar ve solistten oluşan canlı müzik var. Canlı müzik olmadığı günlerde İspanyol, Rum müzikleri ve Tanju Okan, Özdemir Erdoğan şarkıları çalıyor. Vareli loca loca ayrıldığı için isteyenler müziğin sesini azaltabiliyorlar ya da tamamen kapatabiliyorlar. Ayrıca çiftler için Aşıklar Locası bile var!. Doğum günü kutlamalarında pasta Vareli'nin hediyesi. Her gün 11.00-03.00 saatlerinde açık, kredi kartı geçiyor, kapıda özel güvenlik var. Yemek fiyatları 1 milyon 500 bin ile 5 milyon arasında. Şarapların şişe fiyatları 2 ile 25 milyon arasında değişiyor.

Adres: Asmalı Mescit Mah. Oteller Sok. No: 7/9 Tepebaşı

Tel:(212)292 55 16

Pano Şaraphanesi

Panayot'un tarihi meyhanesi

İngiliz Konsolosluğu'nun karşısındaki Pano Şaraphanesi'nde biri yabancı olmak üzere 15 çeşit şarap yer alıyor. En çok içilen şarap Pano şarabı ve Doluca Kav şarabı. Müşteriler fikir isterse Şef Hasan Bey, şaraplar hakkında yardımcı oluyor. Onyedi çeşit meze bulunuyor. Ayrıca çeşitli ülkelerin peynirlerinin yer aldığı peynir tabağı da bulunuyor. Şarap fiyatları 2 milyon 250 ile 30 milyon arasında değişiyor. Her gün 09.00-02.00 saatleri arasında açık.

Adres: Hamalbaşı cad. No:26, Kalyoncu Kulluk cad. No:4

Tel:(212)292 66 64

Decanter Wine

Bar&Restaurant

Avustralyalı şarap uzmanı

Adını şarap karafı anlamına gelen Decanter'den alan restoranda, Fransız, İtalyan ve yerli olarak 55 şarap çeşidi bulunuyor. Özel yemekler, dana erikli safran risotto, levrek ve sıcak çikolatalı kek. Yemek fiyatları 4-7 milyon arasında. Şarapların kadeh fiyatları 2.5-5 milyon, şişe fiyatları ise 12-41 milyon arasında değişiyor. Öğlen 12.00'den akşam son müşteriye kadar Pazar hariç hergün açık. Yoğunluktan dolayı Cuma ve Cumartesi günleri rezervasyon gerekiyor, bunun yanında en popüler gün Salı. Şarabınızı seçmeden önce Avustralyalı Şarap uzmanına danışabilirsiniz. Ayrıca, perakende satış listesinden şarap alıp evinize götürme ve www.svs-turkey.com adresinden şarap siparişi verme kolaylığı var.

Adres: Abdi İpekçi cad. Arzu apt. No:5/3 Nişantaşı Tel:(212)219 96 75

False