Şanlıurfa'da HIV'li kan verilen çocuk

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada HIVli kan verilen çocuk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 16:10

- Çocuğun ailesi, açtıkları tazminat davasını kazanmalarının ardından artan ilgi nedeniyle buruk sevinç yaşıyor - Baba Mehmet Ç.: ''Millet eskisi gibi, sanki hiçbir şey olmamış gibi yaklaşıyor. Arkadaşlar evime geliyor, ziyaret ediyor, çayımızı içiyor. Ben de seviniyorum"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da HIV'li kan verilen çocuğun ailesi, açtıkları tazminat davasını kazanmalarının ardından artan ilgi nedeniyle buruk sevinç yaşıyor.

HIV'li kan verilen Y.Ç'nin babası Mehmet Ç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın lehlerine sonuçlanmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Olayın yaşanmamasını arzu etmelerine rağmen hayatta her şeyin beklendiği gibi gitmediğini ifade eden Mehmet Ç, davayı kazanmalarının ardından yakınlarıyla daha sık görüşmeye başladığını belirtti.

Mehmet Ç, eskiden çocuğunun hastalığının bulaşıcı olmasından çekinen komşularının uzak durmaya çalıştığını ancak davanın kazanılmasının ardından ilginin arttığını anlattı.

Dost ve komşularının ilgisinden memnun olduğunu aktaran Mehmet Ç, "Millet eskisi gibi, sanki hiçbir şey olmamış gibi yaklaşıyor. Arkadaşlar evime geliyor, ziyaret ediyor, çayımızı içiyor. Ben de seviniyorum. Sanki hiçbir şey yokmuş gibi hissediyorum. Keşke olay yaşanmasaydı. Davayı kazandığıma seviniyorum ancak paranın hangi yoldan geldiğini düşünüyorum" dedi.

- Oğlu için otomobil alacak

Haberin Devamı

Davadan kazandıkları paradan çocuğuna otomobil almak istediğini dile getiren Mehmet Ç, şöyle konuştu:

''Oğlum, 'bana bir araba alacaksın' diyor. 'Niçin' diye soruyorum, 'hasta düşersem hemen hastaneye yetişmem lazım' diyor. Ben de aynısını düşünüyorum. Alacağımız parayı yine oğluma harcayacağım, eğitim ve sağlık masraflarında kullanacağım. Hacca da götürmeyi düşünüyorum. Köyümüzde çocuklar taşımalı eğitim alıyor. Eğer okul için yer bulunursa çocuklar yakında okusun diye yardım ederim."

- Olay

Şanlıurfa'nın bir köyünde inşaat işçiliği yapan Mehmet Ç'nin, 2008'de 1,5 yaşında olan oğlu Y.Ç'nin üzerine çaydanlık devrilmiş, vücudunun sol bölümü yanmıştı. Hastanede tedavi gördüğü sırada kendisine verilen kanda HIV virüsü tespit edilen çocuk, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilmişti. Y.Ç'ye HIV'li kan verilmesine neden olduğu iddia edilen hemşire A.B'ye Şanlıurfa 1. Sulh Ceza Mahkemesince verilen 5 aylık hapis cezası para cezasına çevrilmişti.

Haberin Devamı

Ailenin, Şanlıurfa 1. İdare Mahkemesi'nde "İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu" gerekçesiyle açtığı maddi ve manevi tazminat davasında, Sağlık Bakanlığının 1 milyon 393 bin lira ödemesine hükmedilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!