Şanlıurfa, Bilim Şenliği'ne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa, Bilim Şenliğine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 17:20

Şanlıurfa, Bilim Şenliği'ne hazırlanıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- ULUSLARARASI Türk Dünyası 3'üncü Bilim ve Kültür Şenliği Şanlıurfa’da yapılacak.

24-25 Aralık’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek olan Bilim ve Kültür Şenliği'nin tanıtım toplantısı; Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Dr. İbrahim Erdoğan ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sadullah Gencer’in de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Vali Tuna, Bilim Şenliği'nin Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Vali Tuna, şunları söyledi:

"Şenliğinin amacı öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmektir. Mevcut bilimsel çalışmalara katkı sağlamaktır. öğrencilerin kültürlerarası etkileşimlerini arttırmaktır. Başvurular www.tdbo.org adresinden online olarak yapılacaktır. Şuana kadar 300 başvuru alındı. Bu sayının bin 500’ü bulmasını bekliyoruz. Buradaki bin 500 proje, bilim adamları ve alanlarında uzman kişilerce oluşturulan jürimiz tarafından incelenecektir. İlk 100’e giren proje sahipleri Şanlıurfa’ya davet edilecek. Yarışmada tasarım ve buluş dalında dereceye giren öğrencilere toplam 28 bin lira para ödülü verilecek. Bunun yanında bu öğrencilere yönelik Azerbaycan gezisi de düzenlenecektir."

Yarışmaya Türkiye’deki 81 ilden yanı sıra; KKTC, Azerbaycan, Tataristan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Makedonya, Bulgaristan, Kosova, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Altay, Moldova, Kazakistan, Başkortistan, Doğu Türkistan, Yunanistan, Ukrayna’dan 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri ile Bayır Bucak ve Kerkük Türkleri'nin de katılacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!