Sanat Sokağı'na Ramazan bereketi

Güncelleme Tarihi:

Sanat Sokağına Ramazan bereketi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 13:58

Sanat Sokağı'na Ramazan bereketi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ONBİR Ayın sultanı Ramazan, Hamamönü'ne bereket saçıyor. Ankaralılar, en huzurlu Ramazan akşamlarına Hamamönü'nde tanıklık ediyor. Pek çok tarihi caminin bulunduğu Hamamönü'nde ezan sesi bir başka güzel geliyor kulaklara. Bununla birlikte Sanat Sokağı da ilgi çeken yerlerin başında geliyor.

SANAT SOKAĞI'NDA İFTARIN TADI BİR BAŞKA

İftar öncesinde ve sonrasında Hamamönü'nü gezen vatandaşlar, Sanat Sokağı'na uğramadan edemiyor. Sanat Sokağı avlusunda kurulan iftar sofralarında dillerden dua hiç eksik olmazken, iftarın ardından içilen Türk kahvesinin tadı uzun süre damaklarda yer ediyor. Sanat Sokağı aynı zamanda Ankara'nın sanatsal faaliyetlerinin de beşiği konumunda… Öğrenciler başta olmak üzere tüm sanatseverler, en güzel ve en özel eserlerle bu sokakta karşılaşıyor.

BU SOKAĞIN KAPISI HERKESE AÇIK

Sanat Sokağı sanatçılarından Ziya Buyuk, “İftar vaktinde burada iğne atsan yere düşmezö diyerek bölgeye gösterilen ilgiyi gözler önüne serdi. Atölyelerin daha çok iftardan önce ziyaret edildiğine dikkat çeken Buyuk, Ankara'da sanatın tek adresi olarak Sanat Sokağı'nı işaret etti. Buyuk, Ramazan Ayı'nda da görevlerinin başında olduğunu ve Sanat Sokağı kapısının geç saatlere kadar herkese açık kaldığını belirtti. Sadece Ankara'dan değil Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşları da ağırladıklarını ifade eden Buyuk, Ankara'da nefes alınabilecek yerlerin başında Hamamönü'nün geldiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!