Sahte muayeneci çete çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Sahte muayeneci çete çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 00:00

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonlarla sahte araç muayenesi yaptığı belirtilen 61 kişiyi gözaltına alarak adliyeye sevketti.

ANKARA’da, "teşekkül oluşturup sahte araç muayenesi yaparak devleti büyük zarara uğrattıkları" bildirilen 61 kişilik bir organize suç grubu ortaya çıkarıldı. Bu kişilerle birlikte silahlar ve uyuşturucu madde de ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Karayolları Araç Muayene İstasyon Şefliğine fenni araç muayenesi yaptırmak için gelen kişilere kendilerini "resmi görevli" gibi tanıtarak ruhsatlarını aldıkları, irtibatlı olarak çalıştıkları kişiler aracılığıyla sahte muayene yaptırdıkları tespit edilen bir grubu takibe aldı.

10 MİLYON YTL ZARAR

Şüphelilerin, sahte EGM hologramları ve egzoz muayene pulları bastıkları, sahte araç ruhsatı tanzim ettikleri, araç muayene bölümü dolu olan evraklarda tahrifat yaptıkları belirlendi. Taksi ve dolmuşların muayene istasyonlarındaki yoğunluk nedeniyle bu kişileri tercih ettikleri, çete mensuplarının belgelerini vermek istemeyen bazı sürücüleri de tehdit ettikleri ve 9 ayda devleti 10 milyon YTL zarara uğrattıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın talimatıyla yapılan çalışma, operasyona dönüştürüldü. Polis, "Gürz" adı verilen operasyon kapsamında 61 kişiyi gözaltına aldı. Volkan Ö.’nün karayollarında Hatice Ş’nin de vergi dairesinde memur olarak çalıştığı belirtildi.

Esrar ve tabancalar

Gözaltına alınan kişilerin ev ve işy erlerinde yapılan aramalarda ele geçirilenler şöyle sıralandı:

6 adet değişik çap ve markada ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait fişekler. 4 kilogram toz esrar. Sahte fenni muayenede yapımında kullanılan, Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 7 adet sahte soğuk mühür ve bunların basımında kullanılan mengeneler. Sahte hologram basımında kullanılan serigrafi kalıpları, folyo kağıtlar, logolar. Belge tahrifatında kullanılan kimyasal maddeler, sahte vergi dekontları, kamu kurumlarına ait resmi ve özel kaşeler. Yüzlerce araca ait motorlu araç trafik ve tescil belgeleri, araçlardan sökülmüş plakalar, sahte sürücü belgeleri, nüfus cüzdanları, bilgisayar kasaları.

Zanlıların "Maddi menfaat temin etmek için örgütlü evrakta ve mühürde sahtekarlık", "sahte belge düzenlemek suretiyle devleti zarara uğratmak" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 59 kişi mahkemeye gönderilecek, 2 şüpheli ise bu suçlamalar dışında "uyuşturucu ticareti yapmaktan" da mahkemede ifade verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!