Sahte cinsel ilaç tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Sahte cinsel ilaç tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2013 00:00

Sahte ilaçlar, ciddi sağlık sorunları, hatta ölüme neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı sahte cinsel ilaçların geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölüme neden olduğunu belirtti. Çolak, Sağlık Bakanlığı’nın piyasadaki sahte cinsel ilaçlarla ilgili açıklamasının dikkatle izlendiğini ifade etti.

GİRİŞİMLER SEVİNDİRİCİ

Sözkonusu ürünlerle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın girişimlerinin ‘’sevindirici’’ olduğunu bildiren Çolak, bu tür operasyonların devamının gelmesini ve adeta kanayan bir yara haline gelen bu sorunun kalıcı yöntemlerle ortadan kaldırılmasını ümit ettiklerini anlattı. Çolak, şunları kaydetti:
“Unutulmamalıdır ki maddi açıdan cazip gelip kullanılan bu tür sahte ilaçlar, geri dönüşü olmayan ciddi sağlık sorunlarına, hatta ölüme neden olmaktadır.”

Haberin Devamı

MUTLAKA ECZANEDEN ALIN

Sağlık Bakanlığı kontrolünde yürütülen ve Türkiye genelindeki tüm eczanelerde başarıyla uygulanan İlaç Takip Sistemi (İTS) sayesinde, bir ilacın üretim aşamasından hastaya ulaşıncaya kadarki tüm aşamasının sisteme kaydedildiğini vurgulayan Çolak, ‘’İlaçlarınızı doktor tavsiyesi ve eczacı danışmanlığında mutlaka ve mutlaka eczaneden alınız’’ çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!