Sahte belgelerle banka vurgunu

Güncelleme Tarihi:

Sahte belgelerle banka vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

Kamu bankalarının üç şubesinden sahte belgelerle 6.5 milyon lira kredi çektikleri iddiasıyla gözaltına alınan 48 kişiden 7’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı kamu bankalarından sahte belgelerle yaklaşık 6.5 milyon lira kredi çekildiği yönünde gelen ihbarları değerlendirerek harekete geçti. Savcılık talimatıyla soruşturma başlatan polis, 2 aylık takibin ardından düzenlediği operasyonda 48 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından 38 kişi serbest bırakılırken 10 zanlı da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılar arasında müteahhitlerin yanı sıra 2 banka müdürü ile 4 memur bulunuyor.

Keşif memurlarına rüşvet verildi

Dava dosyalarına yansıyan iddialara göre, kredibilitesi düşük olan ya da önceki borçlarından dolayı bankalardan kredi çekemeyen müteahhitler, firmalarında resmi olarak çalışmayan bazı kişileri sahte belgelerle iş yeri sahibi olarak gösterdi. Ardından kredi başvuru dosyalarına bu kişilerin sahte vergi levhası, sigorta kayıtları, maaş bordroları gibi belgeleri ekleyerek bankaya sundu. Banka görevlileri de kredi başvurusunun ardından keşif yapmak için gelecek memurlara önceden rüşvet verilerek keşfin lehte sonuçlanması sağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!