Sahnede özgür olmak

Güncelleme Tarihi:

Sahnede özgür olmak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 00:00

HAFTASONU Ankara Hürriyet ailesinin farklı bir heyecanı vardı. Sayfalarca okudunuz. Liselerarası Genç Nota Müzik Yarışması çok keyifli geçti. Jürisinden, ışıkçısına; sunucusundan, güvenlikçisine herkes üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptı.

Birbirinden yetenekli liseli öğrencilerden oluşan 34 grup yarıştı. Arkadaşlarının destekleriyle, liseli öğrencilerden çok yıllardır sahneye alışkın birer yıldız gibiydiler, sahne ışıkları onları ürkütmedi.

Hepsi çok heyecanlıydı, ama sahneye yansıtmadılar. Çıktılar şarkılarını söylediler, seyircilerine tempo tutturdular, bolca alkışlandılar.

Hemen hepsinin gözlerinde özgüven vardı, işlerini iyi yapmanın mutluluğu ve gururu liseli gençlerin gözlerindeydi.

Aileler onlardan daha hırslıydı, "Bizim çocuk kazanacak, en iyisi onlar" gibi söylemler hep büyüklere aitti.

Gençlerin dillerinde ise Çankaya Gösteri Merkezi vardı. "Bu sahnede herkes çalamaz, bu sahnede çalmak en büyük
/images/100/0x0/55ead8a0f018fbb8f89a762d
rüyamızdı."

Çankaya Gösteri Merkezi’nin dev sahnesinde liseli gençler özgürdü. Diledikleri gibi söylediler, giyindiler, makyajlarını yaptılar.

"Şunu şöyle yap, öbürünü böyle yap" diyen büyükleri yoktu yanlarında. Sadece kendileri ve müzik vardı sahnede. Belki de bunun için sahnede o kadar rahattılar. Kendileri oldular ve başardılar.

Bu tablo Ankara Hürriyet, Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Liselerarası Genç Nota Müzik Yarışması hedefine ulaştığının kanıtıydı aslında.

Önce şenlik sonra stres

ÜNİVERSİTELERDE
şimdi şenlik zamanı. Mayıs ayı boyunca Üniversiteler kenti Ankara şenliklerin konserlerin, eğlenceli yarışmaların şehri olacak. Hacettepe Üniversitesi’nde 9-11 Mayıs tarihleri arasında şenlik startını verecek ve Demet Akalın, Grup Seksendört ve Gökçe öğrencileri coşturacak. Yine 7 Mayıs’ta ODTÜ’de, 14 Mayıs’ta Ankara Üniversitesi’nde şenlikler start alacak. Feridun Düzağaç, Yeni Türkü, Pinhani, Kargo gibi isimler ve müzik grupları Başkentli öğrencileri coşturacak.

Ama üniversitelileri hemen sonrasında stresli günler bekliyor. Önce şenlik sonra final dönemi sınavları. Üniversiteliler çimler üzerinde önce zıplayıp, şarkı söylemekten, sonrasında da sıralarda sınav kağıtları yüzünden terleyecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!