Sahipsiz hayvanlara yuva aradılar

Güncelleme Tarihi:

Sahipsiz hayvanlara yuva aradılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 09:45

Sahipsiz hayvanlara yuva aradılar

Haberin Devamı

"Size anne diyebilir miyim"

İZMİR'deki Kültürpark'ta, sahipsiz hayvanları birer sıcak yuva bulmak için sahiplendirme etkinliği düzenlendi.

Kültürpark'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde, bakımevlerinde kalan sahipsiz hayvanlara yuva bulabilmek ve onları sahiplendirmek için hayvanseverlerin desteği ile bir etkinlik yapıldı. Hazırlanan afişleri üzerinde 'Size anne diyebilir miyim' yazıları yer aldı. Birbirinden sevimli, çoğu yavru olan köpekler, kendilerine bir yuva bulma umudu ile etkinliğe getirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Yıldız Sezgin sahiplenilen hayvanların, daha sonra terk edildiklerinde büyük acılar yaşıdığını belirterek, "Bu sevimli tüylü dostlar  peluş oyuncak değil, birer canlı. Biz Işıkkent Bakımevimizde sokağa terk edilen hayvanların bakımını, tedavilerini yapıp, kayıt altına alarak sahiplendirmeye devam ediyoruz. Sadece yaşlı olanları, yaşam şansı düşük olanları bakımevinde tutuyoruz. Bugünkü etkinlikte de sevimli dostlara yeni yuvalar bulmaya çalışıyoruz. Evde hayvan bakmak büyük sorumluluk ister. Bu sorumluluğu alabilecek olanlar hayvanlara bakabilirler" dedi.

HAYTAP İzmir Temsicisi Esin Önder de petshop'lardan hayvan alınmasına karşı olduklarını belirterek, "Bu kirli bir ticaret. Parayla çocuklarına hediye olarak petshop'lardan alınan hayvanlar, daha sonra hevesleri geçince sokağa terk ediliyor. Barınaklar sokağa terk edilen cins köpeklerle dolu. Evlerine köpek almak istiyenler, petshop'lardan parayla almak yerine gelip barınıklarda sıcak yuva bekleyen hayvanları sahiplensinler. Bu konuda heayvanseverlerin mücadelesi de sürüyor" diye konuştu.

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!