Sağlık çalışanına şiddet iddiası

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanına şiddet iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 14:37

- Mersin'de bir hemşirenin, acil serviste uygunsuz şekilde gördüğü kadın hasta ve erkek arkadaşı tarafından darbedildiğini öne sürüldü

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Hastanesi'nde görevli hemşirenin, acil serviste uygunsuz şekilde gördüğü kadın hasta ve erkek arkadaşı tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Yaklaşık dört gün önce meydana gelen olay nedeniyle hastane önünde toplanan Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti. Grup adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, hemşire Aygül Aydemir'e yönelik saldırıyı hekimler ve hastane çalışanları olarak kınadıklarını söyledi. Hemşirelerin zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalıştığını belirten Uğurhan, şöyle devam etti:

"Artık sağlık çalışanları iş güvenliği önlemi olarak beyaz önlük giymekten çok kask, gözlük, kulaklık taksa, hastalarını camların arkasında muayene etse yeridir. Oysa, şiddeti sıfırlamak mümkün olmasa bile azaltmak mümkün. Bugün burada hemşire arkadaşımızın şahsında, tüm sağlık çalışanlarına şiddetten arınmış sağlıklı bir çalışma ortamı diliyoruz."

Haberin Devamı

Aydemir'in adını açıklamak istemeyen aynı hastanede görevli hemşire kuzeni ise olay anında kendisinin de orada olduğunu belirterek "O hastanın yattığı sedyenin etrafındaki perdeler kapalıydı. Diğer hasta yakınlarının 'Buradan sesler geliyor, buraya bakar mısınız' şeklindeki uyarılarıyla kuzenim perdeyi açıyor ve açmasıyla saldırıya uğraması bir oluyor. Hasta kalkıp boğazına sarıldı diğer hasta yakını erkek de Aygül'ü tekmeleyerek darbetti" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!