Saç ve makyaj gelinlik kadar önemli

Güncelleme Tarihi:

Saç ve makyaj gelinlik kadar önemli
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2013 00:00

Gelinlik seçimi kadar düğün gününde gelinliği tamamlayacak saç ve makyaj modelinin de önemli olduğunu söyleyen Woolt Kuaför’ün sahibi Ünsal Özkan, 2013 gelinlerinin saç ve makyaj trenleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Gelin başı denildiğinde insanların aklına öncelikle topuzlu saç modellerinin geldiğini belirten Ümitköy Osman Ağa Konakları’nda bulunan Woolt Kuaför’ün sahibi Ünsal Özkan, “Oysa çok çeşitli saç modellerini, saç dergilerinden bulmanız mümkün. Seçenekler oldukça fazla” dedi. Saç modeli seçerken en önemli kriterin yüz şekli olduğunu ifade eden Özkan, şunları söyledi:
“Günümüzde genç kızlar evlenecekleri zaman topuz modelinden farklı olarak örgülü modeller, maşalı açık dalgalar ya da fönlü modelleri tercih ediyor. Gelin saçı yaptırırken yüz hattınıza, gelinliğinize ve düğün mekanına uygun tercihlerde bulunmalısınız.

CİLDİNİZİ DİNLENDİRİN

Düğününüz boyunca bozulmayan ve daha uzun süre dayanabilen birçok makyaj detay, rahat olmanızı sağlar. Kusursuz güzelliğinize, kusursuz bir makyaj dokunuşu oldukça etkili bir tercih olur. Öncelikle yapmanız gereken cildinizde leke, sivilce ya da göz altı morlukları varsa bunları iyi bir kapatıcı ile yok etmelisiniz. Ardından fondöten ve akmayan makyaj ürünleri tercih edebilirsiniz. Makyaj uygulanacak yüzün en az 10 gün kadar dinlenmesi ve derinlemesine temizlenmesi gerekiyor. Seçeceğiniz makyaj ürünleri mutlaka yağsız ve suya dayanıklı profesyonel ürünler olmalı. Açık havada yapılacak olan düğünlerde mutlaka doğal ve ten renginize uygun pastel renkleri tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

MERCAN RENGİ RUJ

Kapalı mekanlarda olan düğünlerde daha vurgulu ve ışıltılı makyaj tonlaması tercih ediniz. Uzun saatler boyunca kalıcı olması için mutlaka sabitleyici malzemelerle uygulama yapılmalı. Ayrıca dekoltenizede mutlaka makyaj uygulaması yaptırmalısınız. Aksi taktirde renk farklılıkları oluşur. Bu yılın gelin makyajlarında feminen görüntüyü desteklemek için takma kirpikler, dudak için ise mercan rengi ruj öneririz. Gelin makyajı bilinenin aksine çarpıcı ve bir o kadar da etkileyici olmalı. Size önerimiz düğün gününden birkaç gün öncesinde gelin saçınızı ve gelin makyajınızı prova yaptırmanız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!