Roma’nın Prensi Lamela

Futbol dünyasının yıldız adaylarını gazete veya internet sayfalarında sıkça görüp, okuyoruz.

Haberin Devamı

Lionel Messi’nin dünya futbolunu kasıp kavurmasıyla başlayan süreçte, Arjantinli oyuncular arasından yeni bir Messi bulma isteği dev kulüplerin iştahını kabartmaya devam ediyor.

River Plate formasıyla gösterdiği performansın ardından İtalya’nın Roma takımına transfer olan Erik Lamela bu jenerasyonun son dönemdeki en büyük örneklerinden biri.

Futbola, River Plate’de başlayan Lamela, henüz 12 yaşındayken Barcelona’nın kapısından döndü. Barcelona’nın dünyaca ünlü alt yapı okulu La Masia’da yeteneklerini sergileyen Lamela, ailesinin isteği üzerine sözleşme imzalamadan Arjantin’e geri döndü.

Uzun boyu, atletik yapısı, driplingi ve attığı mükemmel paslarla 30 yaşındaki bir oyuncunu profesyonelliğine sahip olduğu söylenen, otoritelerce Kaka, Pastore ve Ronaldo benzetmelerine maruz kalan Lamela, 2009 yılında ilk resmi maçına Tigre karşısında çıktı. Ancak o maçtan sonra 2010–11 sezonuna kadar forma şansı bulamadı.

River Plate’in küme düştüğü sezon belki de Lamela için Avrupa yolunun açılması demekti. Barcelona gibi bir dünya devini reddettikten sonra, yeteneklerini sergileyebileceği bir Avrupa takımına gitmek isteyen Lamela’nın ilk durağı Roma oldu.

Yaklaşık 12 milyon Euro gibi önemli bir rakama Roma’ya transfer olmak Lamela için aynı zamanada büyük bir sorumluluk anlamına geliyordu.

Lamela, Roma formasıyla çıktığı 18 lig maçında 2 gol atarken, Fiorentina’ya karşı oynanan kupa maçında da attığı 2 golle daha şimdiden taraftarın ve teknik direktör Luis Enrique’nin sevgisini kazandı.

Lionel Messi’nin de büyük değer verdiği ve Lazio maçı öncesi kramponlarını hediye ettiği 19 yaşındaki oyuncu, İtalyan futboluna Maradona’dan sonra damga vuracak son Arjantinli olarak görülüyor.

Luis Enrique ‘nin “sahada mükemmel işler yapıyor ve kendini geliştirmeye devam ediyor” dediği Lamela, böyle devam ederse, geleceğin yıldız oyuncularından biri olma hayalini gerçekleştirebilir.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları